Blijf op de hoogte!

Neem 13 juni deel aan de GroenmoetjeDoen! dag

13 juni 2021 vindt de GroenmoetjeDoen! dag weer plaats. Dit jaar staat het thema ‘Vergroen je Stad’ centraal.

De GroenmoetjeDoen! dag wordt georganiseerd door stichting GroenmoetjeDoen! en Utrecht Natuurlijk. Op de dag zelf worden er tussen 12.00 en 17.00 uur verschillende activiteiten in Utrecht georganiseerd voor jong en oud. Eerder in de ochtend start er al een online programma met interessante workshops die je niet wilt missen. Of je nou wel of geen groene vingers hebt: iedereen is van harte welkom om deel te nemen.


Online workshops 

Een tuin om van te smullen: Als je aan eetbare planten voor je tuin denkt, denk je misschien aan frambozen, bramen of rode besjes. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. In deze online workshop leer je van alles over eetbare planten, struiken en bomen. Om van te snacken, om jam mee te maken of om in te maken.

  • 10.00 tot 11.00 uur  –  €7,50  –  vooraf aanmelden kan hier


– Inspiratie voor geveltuintjes:
Bij een geveltuintje kun je aan van alles denken. Van een bloembak met vaste planten tot een ‘echt’ geveltuintje langs je huis, met struiken en klimplanten. In deze online workshop leer je hoe je een geveltuintje kan aanleggen en onderhouden. Bovendien geven we je informatie over het kiezen van de juiste planten.

 

Middagprogramma
In de middag wordt de mogelijkheid geboden om de bijzondere audiotour Groen rond de Singel te volgen. Op verschillende plekken langs de route is iemand van Vergroening Singel030 aanwezig om toelichting te geven op de vergroeningsmaatregelen en werkzaamheden. Kom daarnaast onder andere een kijkje nemen in de tuin van Gastvrijhuis Overvecht, ga langs bij de Ecologische tuin Bikkershof voor leuke activiteiten, bezoek het Milieucentrum om de luchtkwaliteit te meten met een echte snuffelfiets en ga langs bij de verschillende locaties van Utrecht Natuurlijk. Op de dag zelf organiseren we op Kasteeltuin Nijevelt, Stadstuin Kanaalweg, Stadstuin Zuilen, Stadstuin Plutodreef, Griftsteede, Koppelsteede en Steede Hoge Woerd verschillende activiteiten. Zo kan je op Koppelsteede samen met de Guerilla Gardeners je eigen zaadbommen maken! Wil je meerdere activiteiten bezoeken? Volg dan op eigen gelegenheid een fietstocht langs de verschillende punten.


Gehele programma

Wil je alles weten over het gehele programma van de dag? Kijk op de website van GroenmoetjeDoen!

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten