Blijf op de hoogte!

Groen=gezond pop-ups werken aanstekelijk

Zaterdag 25 maart was de pop-up finale van Groen=gezond. Het was een mooie afsluiting van een succesvolle week. Ben je geïnspireerd? Doe mee en vergroen je stad. We geven graag advies!

Zeven pop ups in de stad

Van zondag 19 maart t/m zondag 26 maart organiseerde Utrecht Natuurlijk de Groen=Gezond-week. Bakfietsen vol groen doken op in de stad. Grijze plekken in Utrecht werden groen gepimpt.

Mensen gingen met elkaar in gesprek over de invloed van groen op je humeur en gezondheid. Zij zagen wat een groene metamorfose doet voor de stad. Medewerkers van Utrecht Natuurlijk gaven tips over wat je zelf kan doen om Utrecht te vergroenen.

Zij deelden 1000 flyers uit met tips en adviezen.  Op drie plekken in de stad maakt kinderen hun stad groener. Zij plantten bomen en struiken. Ook werden er 700 plantjes uitgedeeld tijdens de pop-ups.

Dat dit alles heel aanstekelijk werkte zie je in het filmpje!

 

Meer weten over de invloed van groen?

Naar de invloed van groen op onze gezondheid is veel onderzoek gedaan. Wil je hier meer over weten? Ben je geïnspireerd om zelf een bijdrage leveren aan het vergroenen van Utrecht?

Groen=gezond gaat door

Wij zijn er om je te informeren en je te ondersteunen bij je groene initiatieven. Lees meer
Regelmatig organiseren wij groene activiteiten. Hou daarvoor onze website goed in de gaten.

Zaterdag 1 april ben je vanaf 10 uur van harte welkom op de plantenruilmarkt bij Stadstuin Klopvaart. Neem je stekjes mee en kom ruilen!

Groen=gezondpopup

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten