Blijf op de hoogte!

Help Utrechtse wilde bijen

Donderdag 19 mei jl. ging de hulpactie voor Wilde bijen van start. Help mee en zorg voor planten waar wilde bijen van houden. Bij onze steedes en bij de Wijkbureau’s van de gemeente Utrecht ligt een bijenkaart en een zakje zaaigoed voor je klaar!

Planten voor eenkennige wilde bijen

Sommige wilde bijensoorten hebben speciale plantensoorten nodig om te overleven. De stadsecologen van de gemeente Utrecht hebben zes wilde bijen soorten geselecteerd, die nu nog in kleine getalen in Utrecht voorkomen. Met de Utrechtse wilde bijenactie helpen wij deze bijensoorten door meer van de voor hen zo belangrijke plantensoorten te zaaien.

Help mee!

Wij hebben jouw hulp nodig om onze stad bijvriendelijk te maken! Zaai zelf voor planten voor de bijen en zorg er zo voor dat de wilde bij kan leven in Utrecht. Op onze Steedes, en bij de Wijkbureau’s van de gemeente Utrecht ligt een bijenkaart en zakjes met zaden voor je klaar!

Download de Utrechtse wilde bijenkaart:

Wilde Bijenkaart Utrecht 2016 interactief

 

Volg de Utrechtse wilde bijen op Facebook

Zo’n 7000 bezoekers vonden de Utrechtse wilde bijen al op Facebook op de startdag van onze actie. Wil jij weten hoe het met de Utrechtse wilde bijen gaat? Volg ons dan ook op Facebook

Wil je meer weten van de inspanningen van de gemeente Utrecht en Utrecht Natuurlijk voor de Utrechtse bij? Lees meer…

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten