Blijf op de hoogte!

Het Grote Utrecht Stadsdiner en Utrecht Natuurlijk

Utrecht Natuurlijk schuift aan tafel bij ‘Het Grote Utrecht Stadsdiner’ en praat mee over de Wereldarmoededag, gezond voedsel, de stadstuinen van Utrecht en de schooltuintjes voor kinderen.

Op maandag 17 oktober, Wereldarmoededag, zaten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. Op diverse plekken konden inwoners van de stad samen eten, waaronder op Stadstuin Kanaalweg van Utrecht Natuurlijk waar een maaltijd werd georganiseerd samen met de vrijwilligers op de tuin.

Tijdens de talkshow van RTV Utrecht, uitgezonden op UStad en RTV Utrecht, werd er live geschakeld naar Mechelien die werkt op Stadstuin Kanaalweg. Bovendien vertelde Maarten van Deursen van Utrecht Natuurlijk meer over het belang en de waarde van moestuinieren en de schooltuintjes voor kinderen.

Naast Utrecht Natuurlijk ontvingen de presentatoren Gabriel en Jordi o.a. Jules van Dam (voorzitter Armoedecoalitie), René de Kam (stadshistoricus), Annemieke Kok (dietiste UMC Utrecht) en Linda Voortman (wethouder werk en inkomen). Bovendien kwamen er verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord.

De uitzending is terug te kijken op RTV Utrecht.

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten