Blijf op de hoogte!

Het Wilde Stadscafé gaat door in 2022

Na een succesvolle start in 2021 gaat het Wilde Stadscafé door in 2022. Van maart tot en met juni zijn inwoners van Utrecht elke tweede dinsdag van de maand van 20.00 tot 21.30 uur welkom om aan te haken.

Iedere avond staat er een inspirerende spreker op het programma, die ingaat op een actueel, natuurlijk en Utrechts onderwerp. Dit levert bloeiende gesprekken en interessante ontmoetingen op. De bijeenkomsten zijn gratis en vinden plaats in Bibliotheek Neude.


Dinsdag 8 maart 20.00 uur: Een groene stad voor iedereen? 

Hoe zorgen we dat alle Utrechters de vruchten plukken van natuur in de stad? Marian Stuiver van de Universiteit Wageningen onderzoekt hoe mensen zoveel mogelijk kunnen profiteren van groene steden. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart en de groeiambities van de stad is dit een uiterst actueel onderwerp.


Dinsdag 12 april 20.00 uur: Samen de stad vergroenen! 

Wat betekent stadsnatuur voor jou? Ben je bereid om te gaan Guerrilla Gardenen om jouw stad te vergroenen? 12 april vertelt Guerrilla Gardener Jenny je alles over deze acties en het effect daarvan op de stadsnatuur. Denk mee hoe jij je grijze buurt kan omtoveren tot een groene oase en zet Utrecht in bloei!


Dinsdag 10 mei 20.00 uur: Een groene stip aan de horizon

10 mei gaan we op zoek naar vergezichten. Dat doen we samen met filosoof Johan van de Gronden, die eerder als directeur van het Wereld Natuur Fonds meer aandacht wilde voor verschralende natuur op het platteland. Hij zoomt met ons in op de vraag: hoe nemen we ook de stad serieus als natuurlijk landschap en als biotoop van verschillende levensvormen? Wat is voor een stad als Utrecht een ambitieuze, groene stip aan de horizon?


Dinsdag 14 juni 20.00 uur: Het klimaat van de wilde stad 

Het klimaat verandert. Ook voor de stad heeft dit gevolgen. Hoe wordt het klimaat in Utrecht? Waar moeten we ons op voorbereiden en wat kan je zelf doen om klaar te zijn voor het veranderende klimaat? Samen met Erwin Rebergen, Strategisch beleidsadviseur stedelijk water en klimaatadaptatie bij Gemeente Utrecht en een klimaatwetenschapper van de Universiteit Utrecht gaan we 14 juni aan de slag met het toekomstige klimaat van Utrecht.


Aanmelden

Aanmelden voor de avonden kan via de website van de Bibliotheek Utrecht.


Organisatie

Het maandelijkse Wilde Stadscafé wordt georganiseerd door GroenmoetjeDoen!, Utrecht Natuurlijk en Milieucentrum Utrecht in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten