Blijf op de hoogte!

Het Wilde Stadscafé: in gesprek over actuele, groene, Utrechtse onderwerpen

Kom naar het Wilde Stadscafé in oktober, november en december! Interactieve bijeenkomsten waarin met Utrechters wordt gepraat over actuele, groene en Utrechtse onderwerpen. De bijeenkomsten zijn gratis en vinden plaats in Bibliotheek Neude.

Ontdek Utrecht van de toekomst
Op dinsdag 24 oktober vertelt Josja Veraart, directeur Natuur en Milieufederatie Utrecht, over de Natuurvisie Utrecht 2050 in het Wilde Stadscafé. Hoe ziet het Utrecht van de toekomst eruit? Het voedsel dat je eet, het bos waar je langs fietst, het uitzicht op de snelweg (of juist niet): het zijn allemaal gevolgen van de inrichting van de natuur in provincie Utrecht. Josja neemt je tijdens de lezing mee naar het Utrecht van 2050.

Toevallig groen, zaailingen van de stad
Op dinsdag 21 november is Hans van Lunteren te gast bij het Wilde Stadscafé en neemt hij je mee in zijn fascinatie voor de oerkracht van de natuur. Laat je verrassen door zijn blik op de stad. Je kijkt daarna anders naar de stadsnatuur. Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen, maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Op de meest onverwachte locaties duiken struiken of bomen op die spontaan zijn ontkiemd: zaailingen.

Meld je gratis aan
Iedereen is welkom bij het Wilde Stadscafé. De avonden zijn gratis bij te wonen voor geïnteresseerden. Reserveer wel even een plek via de website van Bibliotheek Neude.

Het Wilde Stadscafé is een samenwerking tussen Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!Milieucentrum Utrecht en Bibliotheek Neude en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten