Een succesvolle inloopavond groene daken

Op 20 juni organiseerde Utrecht Natuurlijk een inloopavond over groene daken voor bewoners van Utrecht-Oost. Dit deden we in samenwerking met Waterproof030, Groen Oost en de Oostkrant. Meer dan 200 buurtbewoners kwamen naar de inloopavond.

Groene daken

Een groen dak vangt  fijnstof af, buffert water, biedt voedsel voor vogels, bijen en vlinders, verkoelt je huis en verlengt de levensduur van je dak. En geeft een mooier uitzicht. Daarnaast biedt de gemeente aantrekkelijke subsidies. Maar, hoe leg je een groen dak aan? Hoeveel onderhoud vergt het? Hoe combineer je het met zonnepanelen? En wat zijn de kosten?

Buurtbewoners stelden deze avond vragen aan adviseurs, bekeken verschillende sedums en trays en kregen uitleg over de subsidieregeling.

Informatie teruglezen

Wil je de informatie terugkijken of doorsturen, bijvoorbeeld naar je buren? Download hier de infopanelen. Meer informatie over de subsidieregeling vind je hier.

Deel dit bericht :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Nieuws

Update coronavirus

Onze stadsboerderijen en stadstuinen zijn tot tenminste 15 maart gesloten voor publiek. De speeltuinen op Griftsteede en Eilandsteede blijven wel open.

Lees verder »
Nieuws

Het tuinseizoen gaat van start!

De tuinen zijn er klaar voor. Op diverse Stadstuinen kun je binnenkort terecht om samen te moestuinieren. Wil je graag tuinieren in de stad, maar heb je zelf geen tuin of tuinier je liever samen dan alleen? Moestuinier dan met ons mee!

Lees verder »