Jouw eigen moestuin in Utrecht? De inschrijvingen voor het tuinseizoen starten 14 februari!

Wil je graag tuinieren in de stad, maar heb je zelf geen tuin of tuinier je liever samen dan alleen? Schrijf je dan vanaf vrijdag 14 februari in voor een moestuin op een van onze stadstuinen. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met moestuinieren en leert nieuwe buurtgenoten kennen.

Kom een heel seizoen lang tuinieren en bepaal zelf wat je zaait, plant en oogst. Alleen of samen met je gezin, vrienden en/of buren tuinier je in een Vrijetijdstuin van ongeveer 8 m2. Liever een grotere moestuin? Dan zijn op een aantal tuinen ook Seizoenstuinen van ongeveer 25 m2 beschikbaar. Voor alle moestuinen mag je het gereedschap van de locatie gebruiken.

Samen met de buurt

Tuinieren in het groen en toch ben je midden in de stad. Je tuiniert met en naast andere buurtbewoners; een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens het seizoen organiseren we samen met de tuinders gezamenlijke activiteiten op de tuin waar je aan mee kan doen.

Moestuincursus

Wil je graag een moestuin en kun je nog wel wat tips gebruiken over het kweken van groenten en kruiden? Meld je dan aan voor een cursus moestuinieren op Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten of op Stadsboerderij Hoge Woerd in Leidsche Rijn, waarin je tien keer op een zaterdagochtend theorie en praktijk combineert onder leiding van een ervaren moestuinder. Bij de cursus krijg je een moestuin op de locatie, zaden en planten.
Heb je zelf een moestuin, maar wil je wel nog tips, dan is de avondcursus die we in samenwerking met het IVN aanbieden op Stadstuin Klopvaart iets voor jou.

Inschrijven

Inschrijven voor een moestuin kan vanaf vrijdagochtend 14 februari 11.00 uur via de activiteitenkalender.

Deel dit bericht :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten