Blijf op de hoogte!

Inspirerende bijeenkomst Wakker op Water

Tijdens de eerste Utrechtse Waterweek wisselden waterprofessionals en Utrechters ervaringen en ideeën uit en maakten plannen om de samenleving te betrekken en bewustwording over waterproblematiek te stimuleren.

Locatie-coördinator Everhard van Veen ontving de gasten bij Griftsteede. Een mooie mix van Utrechters en vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Zoals HDSR, Milieucentrum, Water Natuurlijk, Wijkraad, SME-advies en de gemeente Utrecht. Na een glas fruitig kraanwater ging de bijeenkomst van start.

Anneke van Veen, bestuurslid Utrecht Natuurlijk verzorgde een korte inleiding. Daarna vertelde Erwin Rebergen, beheerder en beleidsmedewerker stedelijk water van de gemeente Utrecht, over de waterproblematiek en stedelijke uitdagingen zoals bijvoorbeeld een toename van wateroverlast in de stad. Nick Schinkelshoek, communicatiemedewerker, vertelde daarna over de aanpak van de waterweek in Breda. De succesvolle wandelingen door het oude rioolsysteem in de stad en de actie een plant voor een steen door tuinman Rob. Ivo de Boer, vormgever van bureau Typetank, liet zien dat een gezamenlijk beeld en boodschap ervoor zorgt dat je meer mensen bereikt en daardoor dus een mooi resultaat kan behalen.

Vervolgens bogen de deelnemers van de bijeenkomst zich over de vraag: hoe betrekken wij de samenleving bij de ‘wateropgaven’? Samen bedachten de deelnemers originele acties. Zoals: haal je zwemdiploma in de Utrechtse gracht, een peen voor een steen (vervang de tegels voor een moestuin) en adopteer een ‘watergang’.

Met deze bijeenkomst is een eerste stap gezet om samen aan de slag te gaan!

 

IMAG1213

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten