Dierendag

4 oktober is het Dierendag! De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Sint Franciscus van Assisi (4 oktober). Hij bekommerde zich om het lot van melaatsenzwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Vandaag verwennen we de dieren extra! Jouw hulp kunnen we daarbij zeker gebruiken. 


Bodemdierdagen

Begin van de herfst staan de Bodemdierendagen weer op de kalender. In heel Nederland zoeken mensen naar bodemdieren. Zo ontdekken we samen hoe het met bodemleven is gesteld. Want het leven in de bodem is ontzettend belangrijk. Ook voor planten, dieren en mensen bóven de grond. Ontdek je mee?


Oogst

September en oktober geven veel oogst! Kom jij kijken naar al het lekkers wat onze vrijwilligers van Stadstuin Klopvaart geoogst en gemaakt hebben? Zij verkopen al het lekkers deze middag.


Feest

Zonder pannenkoekje en spel geen feest! Dus zorgen wij voor lekkers en spelletjes. Hoe dan ook, het wordt gezellig!


Vier het Oogstfeest samen, want samen smaakt alles beter! 

Proeven, ruiken, voelen, zien en horen. Eten doe je met je zintuigen! Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het van 5 september t/m 10 oktober tijd om te oogsten. Ontdek tijdens het Oogstfeest samen meer over de vorm, kleur en smaak van ons eten.