Blijf op de hoogte!

Dit jaar staat de dag helemaal in het teken van Klimaatadaptatie in de praktijk. Een essentieel onderwerp gezien de groeiende uitdagingen rondom klimaatverandering. Op ruim 20 groene zelfbeheerlocaties worden er tussen 10.00 en 18.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. 

Een greep uit het programma
Om 10.30 uur gaat de GroenmoetjeDoen!-dag van start in de Alexandertuin (Kanaleneiland) met een opening door Wijkwethouder Dennis de Vries.

Degenen die meer klimaatadaptatie oplossingen in de praktijk willen ontdekken, kunnen tussen 10.00 en 18.00 uur een kijkje nemen bij meerdere groene zelfbeheerlocaties en bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk: Gagelsteede en Griftsteede.

Op de Duurzame huizen route van Noordoost zijn bovendien duurzame tuinen te bezoeken. Bezoek om 12.15 uur ook het Bomenbal op het Jaarbeursplein en schuif om 13.15 uur aan bij de lezing ‘Klimaatadaptatie is een feestje’ van Marit Overbeek in bibliotheek Neude. In de bibliotheek is van 2 tot 9 juni 2024 bovendien een expositie met foto’s van Groene Schoolpleinen van Stichting GroenmoetjeDoen! en kunstenaar Timon Vader te bewonderen. 

Fietstocht langs de locaties 
Voor het bezoeken van meerdere activiteiten kan je dit jaar op eigen gelegenheid aan de hand van de izi.travel app GroenmoetjeDoen! een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.

Kijk voor meer informatie over de dag op de website van GroenmoetjeDoen!