Archief voor activiteiten

Dieren EHBO

Dieren EHBO

Dierenkliniek de Molen Utrecht vertelt op Griftsteede over EHBO voor dieren. We oefenen ook de praktijk en je gaat naar huis met een hand-out.

Geef je op via: info@dierenkliniekdemolenutrecht.nl of bel 030-2730961

Kosten € 10,- per persoon (inclusief hand-out)

Slootje Prutten

Kom speuren in onze sloot en ontdek wie er allemaal in dat water leven!

Ukkepuk boerderijmuziek maken met kunstjuf Heleen

Kunstjuf Heleen Angenent geeft deze muzikale workshop voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Zij doet dit iedere laatste zondag van de maand.

Oude en nieuwe liedjes, spelen met instrumentjes, mooie boeken bekijken, een klein knutseltje maken, wat voelen,

Vogels rond het Castellum

Het is de Nationale Tuinvogeltelling. Samen trekken we de wijk in gewapend met onze verrekijkers en gaan we op zoek naar de vogels rondom het Castellum. Na afloop komen we terug bij Steede Hoge Woerd en warmen we op met een warme drank en wat lekkers.

Uilenballen pluizen

Wat eet de uil?

Een uil eet kleine dieren zoals muizen en vogeltjes. Af en toe braakt hij een bal uit. Daarin zitten delen die hij niet kan verteren: haren, botjes en schedeltjes.

Deze middag mag je je eigen uilenbal uitpluizen.

Vogelexcursie door het Griftpark

Vogelliefhebbers opgelet!

Op zondag 27 januari organiseert IVN Vecht en Plassengebied een excursie in het Griftpark tijdens het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Kom je ook vogels kijken en tellen? Om 10.00 uur starten we in het park met de excursie.

Vogelexcursie met Jan Haakman

Vogelexcursie

Het laatste weekend van januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Om meer te weten te komen over de vogels van Lunetten, neemt lokaal vogelaar Jan Haakman jullie mee op excursie op Koppelsteede en in het park.

Voederhuisjes maken

In de winter kunnen de vogels wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door ze bij te voeren in een zelfgemaakt voederhuisje. Kom jij ook een mooi huisje timmeren en versieren? We hebben 12 bouwpakketjes, dus wees op tijd!

 

Kerstavond in het Castellum

Start de kerst traditiegetrouw op kerstavond in Castellum Hoge Woerd!

Tijdens kerstavond verandert Castellum Hoge Woerd in een sprookjesachtig tafereel. Bezoek de levende kerststal met Jozef, Maria en baby Jezus, omringd door dieren van de boerderij. Luister naar het koor Sound Around met prachtige kerstliederen.

Hinnikwagen

Op 24 december staat de Hinnikwagen tussen 14.00 en 16.00 uur weer klaar bij Griftsteede! Stap je in voor een (gratis) ritje?

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op