Ieder najaar mogen de varkens van Steede Hoge Woerd de restjes uit de schooltuin opeten. We zetten een groot stuk tuin voor ze af en ze krijgen een overkapping om te schuilen als het regent. En dan maken ze er een heerlijke varkensbende van: ze wroeten alle lekkere restjes uit de grond, eten de wortels op en spitten de grond lekker om.

Kom je helpen om de varkens naar de tuin te begeleiden? We vormen met z’n allen een lint langs hun route. We hebben sinds begin september vier nieuwe Bentheimer biggen. Dus voor de varkens is het allemaal nieuw.

We verzamelen om 14.30 uur op de tuin (kom svp naar het kruispunt bij de bloemenpluktuin, naast de natuurspeelplaats). Je hoeft je niet van tevoren in te schrijven voor deze activiteit!

Over onze varkens

De varkens van Steede Hoge Woerd zijn Buitengewone Varkens. Dat zijn de scharrelvarkens van varkensboeren Josse Haarhuis en Stan Gloudemans. De varkens van Josse en Stan krijgen bij Steede Hoge Woerd alles wat ze nodig hebben om varken te zijn: lekker wroeten, buiten scharrelen, snurken, spelen. En als ze groot genoeg zijn, worden ze geslacht. De vleespakketten kun je bestellen op de website van Buitengewone Varkens.