Archief voor activiteiten

Slootje prutten

Het is weer de eerste donderdag van de maand en dit keer gaan we waterbeestjes zoeken in de sloot achter Koppelsteede. We nemen schepnetjes, emmertjes en zoekkaarten mee en gaan op ontdekkingstocht – welke diertjes herken jij allemaal?

Vogelexcursie door het Griftpark

Vogelliefhebbers opgelet!

Op zondag 27 januari organiseert IVN Vecht en Plassengebied een excursie in het Griftpark tijdens het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Kom je ook vogels kijken en tellen? Om 10.00 uur starten we in het park met de excursie.

Vogelexcursie met Jan Haakman

Vogelexcursie

Het laatste weekend van januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Om meer te weten te komen over de vogels van Lunetten, neemt lokaal vogelaar Jan Haakman jullie mee op excursie op Koppelsteede en in het park.

Voederhuisjes maken

In de winter kunnen de vogels wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door ze bij te voeren in een zelfgemaakt voederhuisje. Kom jij ook een mooi huisje timmeren en versieren? We hebben 12 bouwpakketjes, dus wees op tijd!

 

Kerstavond in het Castellum

Start de kerst traditiegetrouw op kerstavond in Castellum Hoge Woerd!

Tijdens kerstavond verandert Castellum Hoge Woerd in een sprookjesachtig tafereel. Bezoek de levende kerststal met Jozef, Maria en baby Jezus, omringd door dieren van de boerderij. Luister naar het koor Sound Around met prachtige kerstliederen.

Hinnikwagen

Op 24 december staat de Hinnikwagen tussen 14.00 en 16.00 uur weer klaar bij Griftsteede! Stap je in voor een (gratis) ritje?

Kerstmarkt Koppelsteede

Kerstmarkt Koppelsteede

Loop langs gezellige kraampjes met betaalbare cadeautjes en geniet van heerlijke versnaperingen en warme drankjes.

Op deze stadsboerderij aan de rand van Lunetten ga je op onderzoek in de stallen of drink je een warme drank bij het knusse Kookkunst &

Kerstavond in het Griftpark

Vier kerstavond in het Griftpark

Het belooft weer een sfeervolle kerstavond te worden op Griftsteede. Luister hoe de kerstkoren de mooiste liederen ter gehore brengen, breng een bezoek aan het Poppentheater Cassiopeia, warm op met een beker warme choco of glühwein en vertel elkaar mooie kerstverhalen rond het kampvuur.

Nachtsafari in Lunetten

Nachtsafari in Lunetten

Er is onlangs een bunzing of marter gespot op Koppelsteede! Met een infrarood camera hebben we deze nachtelijke bezoeker kunnen vastleggen, bijzonder! We hebben daarom voor de Nacht van de Nacht een expert uitgenodigd die ons meer kan vertellen over deze bijzondere dieren.

Nachtspeurtocht in de stal

Nachtspeurtocht

Ga op nachtsafari in de donkere stal en ga kijken waar de dieren van Koppelsteede ‘s nachts mee bezig zijn. Daarna kan je lekker zelf popcorn maken bij het kampvuur. En misschien mag je zelfs nog mee met de bunzing expert.

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op