In de prachtige tuin van Steede Hoge Woerd. Gericht op de belevingswereld van kinderen.

Bij de kinderyogalessen van Hakuna Matata Yoga leer je op een speelse manier aandacht te hebben voor je lichaam, gedachten en gevoel. De kinderyoga wordt gegeven op dezelfde dag/tijd als de yin-yogalessen voor volwassenen. Zo kun je ook als ouder en kind tegelijkertijd naar Steede Hoge Woerd komen en allebei een eigen les volgen. Klik hier voor meer informatie over de yin-yoga lessen op Steede Hoge Woerd.

De kinderyoga en yin-yoga lessen gaan in principe altijd door; bij slecht weer zijn er plekken waar we even kunnen schuilen en de les daar verder overdekt te houden. Als het echt koud en slecht weer is, dan wordt de les geannuleerd. Je hoort dit tijdig. Bij voldoende belangstelling en als het weer het toelaat gaan de lessen door op iedere woensdagmiddag van 30 juni t/m 29 september.

 

Wat is kinderyoga:

Kinderyoga helpt je te luisteren naar je lijf, gedachten en gevoelens. Je leert grenzen aanvoelen en aangeven en positieve aandacht te hebben voor wat er is, bij jezelf, bij de ander en in je omgeving.
Omdat we de yoga-lessen in de buitenlucht doen, genieten we ook van het directe contact met natuur: je hoort de vogels zingen, je ruikt het gras en op de achtergrond scharrelen de dieren van de stadsboerderij. Deze mooie omgeving wordt op een leuke manier in de les verwerkt.

Naast yogahoudingen die op een speelse manier middels een thema in de les verwerkt zijn, zullen ook visualisatie-/meditatieoefeningen, spellen en creatieve opdrachten in de holistische kinderyogales een plekje hebben.

 

Wat heb je nodig:

 

Over Astrid de Weerd

De kinderyogalessen worden verzorgd door Astrid de Weerd: Yoga is voor mij een manier van leven. Het helpt me dicht bij mijzelf te komen en te blijven en het houdt me in balans. Yoga is meer dan alleen de bewegingsoefeningen. Het helpt je bewust te zijn, van jezelf en je omgeving, in het moment en ontspanning in de inspanning vinden, ruimte maken, focus op je ademhaling – helpen je altijd, ook buiten de yogamat. Omdat yoga mij zo helpt deel ik de kennis en kunde graag. Zo ben ik begonnen met me te verdiepen. Ik heb diverse kinderyogacursussen gevolgd, een hathayoga-docentopleiding, een yin-verdiepingscursus voor docenten, en blijf doorleren. Ook heb ik EHBO-kennis. Sinds 2018 geef ik met veel plezier kinderyoga. Daarnaast val ik ook soms in bij volwassen-yoga: hatha/mindful yoga. Je kunt mij vinden op:

 

Praktische informatie en opgeven: