Archief voor activiteiten

Mini-tuintjes maken

Tuinieren in het klein! Deze eerste donderdag van de maand gaan we aan de slag met potgrond, potjes, plantjes, bolletjes en zaadjes en kun je je eigen mini-tuintje komen maken.

Workshops moestuinieren

Feestelijke opening van het tuinseizoen

Op 6 april opent op Koppelsteede officieel het tuinseizoen. Heb je een tuintje bij ons afgenomen? Dan krijg je deze dag de sleutel. Voor alle geïnteresseerden is er ook genoeg te doen.

Tuinbikkels op de Plutodreef

Tuinbikkels

Vind je het fijn om buiten te zijn en in de tuin te werken? Word dan Tuinbikkel op Stadstuin Plutodreef.

Je krijgt je eigen tuintje, waarin je gaat planten, zaaien,

Stap voor stap Moestuinieren

Stap voor stap Moestuinieren – een cursus voor de beginnende moestuinder

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten?  Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin.

Tuinbikkels – VOL

Tuinbikkels

Vind je het fijn om buiten te zijn en in de tuin te werken? Word dan Tuinbikkel op Griftsteede.  Je krijgt je eigen tuintje, waarin je gaat planten, zaaien, wieden en oogsten. Samen met andere kinderen werk je van april tot de zomervakantie één keer per week in je tuin.

Natuurwerkdag op Steede Hoge Woerd

Klussen

We kunnen je hulp goed gebruiken! Help ons op de Landelijke Natuurwerkdag om onze Natuurspeelplaats op te knappen. Bloembollen te poten zodat de tuin er volgend jaar weer prachtig bij staat en bouw mee aan een schutting voor verticaal tuinieren.

Minicursus Moestuinieren ‘Stap voor stap’

Zelf gezonde groenten telen, oogsten en daarna opeten? Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. Leer in deze korte cursus hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten.

VOL – Vrijetijd Kindertuin Koppelsteede

Vrijetijd Kindertuin op Koppelsteede

Kom dit tuinseizoen tuinieren met je (klein)kinderen in je eigen Vrijetijd Kindertuin! Heb je voldoende tijd (minimaal zo’n twee keer per week) om je tuintje te onderhouden? Schrijf je hieronder dan snel in! Een tuintje is ongeveer 8 m².

Cursus moestuinieren op Koppelsteede VOL

Moestuincursus op Koppelsteede

Wil jij ook groenten en kruiden uit je eigen tuin, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Doe dan mee met de moestuincursus. Je tuiniert van april tot en met november. Op een aantal zaterdagen krijg je les in theorie en praktijk van een ervaren moestuinierder.

Cursus moestuinieren Steede Hoge Woerd

Cursus Moestuinieren

Wil jij ook groenten en kruiden uit je eigen tuin, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Doe dan mee met de cursus Moestuinieren. Je tuiniert van april tot november. Op een aantal zaterdagen krijg je les in theorie en praktijk van een ervaren moestuinierder.

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op