De lisdodde (ook bekend als de plant met de sigaren) biedt veel mogelijkheden. Je kunt delen van deze plant eten, maar je kunt er ook mee weven, vlechten, en er draad van maken.

We gaan het blad ontrafelen en de sigaar uitpluizen, om er vervolgens ons eigen nieuwe materiaal van te maken. En met dit materiaal gaan we een accessoire vormgeven. Denk aan een klein object zoals een broche, een button of een hanger.

Laat je creativiteit spreken en experimenteer met de plant die bij jou in de buurt groeit en die je eerder altijd achteloos voorbij liep. Na afloop van de workshop krijg je een lisdodde mee naar huis, om zelf je tuin of je buurt te vergroenen.

Aantal deelnemers: maximaal 10 personen

Inschrijving door middel van het formulier hieronder.

—-

Deze workshop is onderdeel van de expositie Compostkleding: een natuurlijke toekomst voor onze fashion. Deze expositie in het Castellum Hoge Woerd is te bezichtigen van 16 juni t/m 16 oktober 2022 zie je op Steede Hoge Woerd hoe we anders met onze kleding om kunnen gaan. Hoe kan kleding bijdragen aan een groene, leefbare stad? Laat je inspireren door het textiel van de toekomst. Wat kunnen we leren van de Romeinen die 2.000 jaar geleden rondliepen op het Castellum Hoge Woerd? Hoe voelt leer van paddenstoelen? En welke kleuren krijg je als je verft met de natuur? 

Van 6 t/m 12 oktober vindt de landelijke Dutch Sustainable Fashion Week plaats. De expositie Compostkleding en de bijbehorende activiteiten zijn onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week.