Archief voor activiteiten

Luister naar het Winterverhaal

Winterverhaal 

Deze Tweede Kerstdag kun je op de stadsboerderij komen luisteren naar een winterverhaal. Warm je op aan het vuur met warme chocolademelk en luister naar een prachtig verhaal.

Luister naar het Winterverhaal

Winterverhaal 

Deze kerstavond kun je op de stadsboerderij komen luisteren naar een winterverhaal. Warm je op aan het vuur, luister naar het verhaal en de muziek en geniet van het lekkers van Kookkunst&Koffie

Kerstmarkt Koppelsteede

Kerstmarkt Koppelsteede

Loop langs gezellige kraampjes met betaalbare cadeautjes en geniet van heerlijke versnaperingen en warme drankjes. Luister naar een koor of naar de verhalenverteller.

Op deze stadsboerderij aan de rand van Lunetten ga je op onderzoek in de stallen of drink je een warme drank bij het knusse Kookkunst &

Winterverhalen in de stal

Winterverhalen in de stal

Buiten is het guur, de dagen zijn kort. In de kerstsfeer komen? Kom (lekker warm) tussen de dieren in de stal een winterverhaal (voor)lezen.
Ga lekker zitten op de strobalen in de stal. Er zijn verschillende voorleesboeken.

Levende kerststal

Levende kerststal in het Griftpark

Kom je ook naar de levende kerststal? Bewonder Jozef, Maria, baby Jezus, de herders en de dieren in de stal van Griftsteede. Om 17.15 en 18.15 uur treedt het poppentheater Cassiopeia op. Luister naar de kerstkoren en warm je op bij het kampvuur met chocolademelk of een glühwein.

Iedere plant en dier zijn eigen DNA verhaal – lezing van het knnv

Het leven om ons heen is enorm divers. Een beuk, een edelhert, en een stinkzwam lijken totaal niet op elkaar. Toch zijn ze allemaal gebaseerd op hetzelfde basissysteem: DNA. KNNV (vereniging voor veldbiologie) organiseert deze lezing die gegeven wordt door: Ken Kraaijeveld en Janine Mariën

Hoe kan het dat ze dan toch zo anders zijn?

Natuurwerkdag op Steede Hoge Woerd

Klussen

We kunnen je hulp goed gebruiken! Help ons op de Landelijke Natuurwerkdag om onze Natuurspeelplaats op te knappen. Bloembollen te poten zodat de tuin er volgend jaar weer prachtig bij staat en bouw mee aan een schutting voor verticaal tuinieren.

Donderdagmiddag activiteit – Uilenballen pluizen

De eerste donderdag van de maand komt er weer aan en dit keer gaan we uilenballen pluizen!

Kom jij ontdekken wat de uil het liefste eet? Met een zoekkaart, pincet en tandenborstel (!) mag je deze middag je eigen uilenbal uitpluizen.

Winterzzzlaap – Peuters Natuurlijk

Het thema van deze laatste Peuters natuurlijk-ochtend van dit jaar: Winterzzzzzlaap. Een ochtend om lekker moe van te worden!

Elsa Eekhoorn vraagt zich af hoe het zou zijn als ze deze winter nu eens niet ging slapen. Is de winter echt zo koud en wit als ze zeggen?

Uilenballen pluizen

Muizen, woelmuizen en spitsmuizen zien we maar zelden en het vangen ervan is doorgaans zeer tijdsintensief en bovendien weinig succesvol. Het is dus raden naar de verspreiding van de verschillende soorten. Uilen kunnen ons daarbij helpen door te onderzoeken wat uilen zoal gegeten hebben.

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op