Archief voor activiteiten

Vogelexcursie door het Griftpark

Vogelliefhebbers opgelet!

Op zondag 27 januari organiseert IVN Vecht en Plassengebied een excursie in het Griftpark tijdens het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Kom je ook vogels kijken en tellen? Om 10.00 uur starten we in het park met de excursie.

Ukkepukken boerderijmuziek met kunstjuf Heleen

Kunstjuf Heleen Angenent geeft deze muzikale workshop voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Zij doet dit iedere laatste zondag van de maand.

Oude en nieuwe liedjes, spelen met instrumentjes, mooie boeken bekijken, een klein knutseltje maken, wat voelen,

Vogelexcursie met Jan Haakman

Vogelexcursie

Het laatste weekend van januari is het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling. Om meer te weten te komen over de vogels van Lunetten, neemt lokaal vogelaar Jan Haakman jullie mee op excursie op Koppelsteede en in het park.

Voederhuisjes maken

In de winter kunnen de vogels wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door ze bij te voeren in een zelfgemaakt voederhuisje. Kom jij ook een mooi huisje timmeren en versieren? We hebben 12 bouwpakketjes, dus wees op tijd!

 

Griftsteede Natuurcollege – De fazant

De fazant

Aan de westkant van Utrecht scharrelen ze in de boomgaarden, tussen het gras en over de bouwgronden van Leidsche Rijn; de fazanten. De vrouwtjes zijn bijna niet te zien met hun camouflagepak, de mannetjes hebben juist een opvallend kleurrijk kleed.

Speciale openingstijden kerstvakantie

Speciale openingstijden Griftsteede tijdens kerstvakantie:

* Maandag 24 december
Open van 10.00 tot 20.00 uur (i.v.m. activiteit: kerstavond)

* Dinsdag 25 december (1e kerstdag)
Open van 10.00 tot 17.00 uur

* Woensdag 26 december (2e kerstdag)
Open van 10.00 tot 17.00 uur

* Dinsdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)
Gesloten!

Snoei mee op Gagelsteede

Januari is de perfecte maand om veel soorten bomen en struiken te snoeien! Dat laten we ons geen twee keer zeggen. Voedseltuin Overvecht en Utrecht Natuurlijk slaan de handen in een om lekker aan de gang te gaan op Stadsboerderij Gagelsteede.

Huur een kerstboom

Kerstmis komt er weer aan, en wat is kerst zónder een prachtig versierde kerstboom?
Ga dit jaar eens voor een écht groene kerst, en huur een boom. Deze milieuvriendelijke kerstboom met kluit wordt speciaal voor jou uit de grond gehaald,

Luister naar het Winterverhaal

Winterverhaal 

Deze Tweede Kerstdag kun je op de stadsboerderij komen luisteren naar een winterverhaal. Warm je op aan het vuur met warme chocolademelk en luister naar een prachtig verhaal.

Luister naar het Winterverhaal

Winterverhaal 

Begin kerst goed en kom genieten van een prachtig winterverhaal verteld door Patricia van Voelspriet en luister tussendoor naar sfeervolle muziek van het koor Nootabeene. Natuurlijk is Kookkunstkoffie ook open en zijn er vuurtjes,

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op