Archief voor activiteiten

Mini-tuintjes maken

Tuinieren in het klein! Deze eerste donderdag van de maand gaan we aan de slag met potgrond, potjes, plantjes, bolletjes en zaadjes en kun je je eigen mini-tuintje komen maken.

Tentoonstelling Broodnodige Insecten

Broodnodige insecten

Insecten hebben het niet gemakkelijk! Veel insecten verdwijnen. En dat terwijl ze broodnodig zijn voor onze groente- en fruitproductie. Ook voor andere dieren zoals vogels zijn insecten enorm belangrijk.

De tentoonstelling ‘Broodnodige insecten’ laat zien hoe onmisbaar insecten zijn en wat je zelf kunt doen om deze dieren een handje te helpen.

Op zoek naar Tuingeluk?

Op zoek naar tuingeluk

Ben je op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je tuin? Ben je benieuwd hoe je tuin het hele jaar door interessant kan zijn? Wil je graag weten welke planten passen in jouw tuin?

Griftsteede Natuurcollege – Kikkers en Padden

Griftsteede Natuurcollege: Kikkers & Padden

In de vijvers en poelen in Utrecht leven verschillende kikkers & padden. Wat is het eigenlijk het verschil tussen een kikker en een pad? Halen ze echt adem via hun huid? En welke kikker kwaakt wanneer?

Doe mee met NLdoet

Eilandsteede is toe aan een opknapbeurt. Vooral de stallen en dierenhokken kunnen een nieuwe verflaag gebruiken. Ook in het groen, onze wijktuin, is altijd wat te doen.

Workshops moestuinieren

Feestelijke opening van het tuinseizoen

Op 6 april opent op Koppelsteede officieel het tuinseizoen. Heb je een tuintje bij ons afgenomen? Dan krijg je deze dag de sleutel. Voor alle geïnteresseerden is er ook genoeg te doen.

Peuters Natuurlijk! De bosdokter

De Bosdokter

Oh nee! Elsa is ziek. Gelukkig vinden we in de tuin alles wat we nodig hebben om haar beter te maken. Helpen jullie mee?

Aanmelden

Stichting Voelspriet organiseert deze activiteit. Een losse workshop kost €6,50 of €22,- voor de hele cursus (vier workshops).

Peuters Natuurlijk! Voelsprieten uit

Voelsprieten uit!

Wij mensen bekijken de wereld graag. Het liefst zelf door een roze bril. Maar wat als je niet goed kunt zien? En kunnen wij onze ogen eigenlijk wel vertrouwen?
Komende woensdag ontdekken we de wereld op de tast.

Peuters Natuurlijk! Wij gaan op berenjacht

Berenjacht

Wij gaan op berenjacht! En wij kunnen er wel overheen, onderdoor en dwars doorheen … En hopelijk vinden we dan de lieve beer aan het eind van onze reis.
Vandaag gaan we lekker veel bewegen, dus zorg voor makkelijke kleding die vies mag worden.

Peuters Natuurlijk! Wakker worden

Wakker worden!

Peuters Natuurlijk! start weer met een nieuwe cursus. De eerste workshop heeft als thema: Wakker worden!

Het is lente en de natuur ontwaakt, maar niet iedereen heeft zin om op te staan. Kennen jullie dat gevoel?

Wij werken samen met

 
 
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op