Na het volgen van de workshop ‘Van groente tot spread’ maak je in een handomdraai je eigen broodbeleg op basis van seizoensgroenten. Ook met restjes kun je aan de slag. Zo hoef je nooit meer eten weg te gooien en ga je voedselverspilling tegen. Naast recepten krijg je een handig stappenplan waarmee je thuis je eigen spreads bij elkaar tovert. Geen zin in brood? Vandaag leer je hoe je van spreads tal van andere gerechten maakt. Een boeiende, leerrijke maar vooral reuze lekkere workshop!

Na een korte inleiding ga je aan de slag en maakt ieder een heerlijke spread. De gemaakte gerechten proef je ter plekke. Maar er blijft vast wat over om mee naar huis te nemen. Neem daarom vooral wat bakjes mee.

 

Zelf meenemen
Voor deze workshop neemt elke deelnemer zelf mee:
• Snijplank
• Scherp mes
• Beslagkom/kom
• Theedoek
• Schort (indien wenselijk)
• Bakjes voor wat over is, om mee naar huis te nemen

Alle andere benodigdheden en ingrediënten zijn aanwezig op de locatie.

 

Inschrijven verplicht
De workshop is op zaterdagmiddag 29 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder. Per persoon één formulier.
Deelname kost 15,00 euro per persoon. Dit is inclusief de ingrediënten. De betaling verloopt via iDEAL.

Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de twaalf beschikbare plekken helaas vol.
Kijk dan even verder in de activiteitenkalender of hieronder. Deze workshop wordt enkele keren in 2022 gegeven. Wellicht is er op een ander moment of bij een andere interessante (voeding) workshop nog wel plek.

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Carla Glorie van De Dansende Boom. Zij is ook docent bij Velt Utrecht.

 

Coronamaatregelen
We houden ons aan de dan geldende corona-maatregelen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld toegang met een geldige QR-code, 1,5 meter afstand, dragen van een mondkapje en ventileren van de ruimte. Welke maatregelen er op het moment van de workshop gelden, laten we in de week vóór de workshop aan de deelnemers weten.

 

Geplande voeding workshops in 2022
Op (bijna) elke laatste zaterdag van de maand is er een voeding workshop op Gagelsteede:
• Zaterdag 26 februari – Fermenteer het seizoen! – winter
• Zaterdag 26 maart – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 30 april – Van groente tot spread
• Zaterdag 28 mei – Fermenteer het seizoen! – voorjaar
• Zaterdag 25 juni – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 27 augustus – Fermenteer het seizoen! – zomer
• Zaterdag 24 september – Ecozoet: Koken met zoet, zonder geraffineerde suiker
• Zaterdag 29 oktober – Van groente tot spread
• Zaterdag 26 november – Fermenteer het seizoen! – herfst

 

Let op
Er komen ook interessante tuinier workshops op Stadstuin Klopvaart.
En op Stadstuin Zuilen komen ook uiteenlopende workshops en activiteiten. Houd de activiteitenkalender daarom goed in de gaten!