Blijf op de hoogte!

Een kijkje bij een kaasles op Steede Hoge Woerd met Kindcentrum Haarzicht

Kindcentrum Haarzicht won de grootste kaas na de kaasles op Steede Hoge woerd!

Op Steede Hoge Woerd volgden alle groepen van de middenbouw van kindcentrum Haarzicht in het najaar een kaasles. Hier leerden zij hoe je kaas maakt.Het ging over wei, wrongel, stremsel en nog veel meer. Alle groepen die meededen aan deze les mochten ook raden hoe zwaar een hele (grote) kaas is. Zo leerden ze dat deze ruim 12 kg weegt en daar 120 liter melk voor nodig is!

Aan het eind van de lessenreeks werd deze grote kaas verloot. Kindcentrum Haarzicht was de gelukkige winnaar! Afgelopen donderdag kregen de kinderen de kaas uitgereikt van educatiemedewerker Marloes en vrijwilliger Tessa. Kindcentrum Haarzicht heeft de kaas aan de voedselbank gedoneerd.

Bron: VARnws

Kaaslessen

In het najaar geeft Utrecht Natuurlijk lessen kaas maken aan leerlingen van basisscholen in Utrecht. Leerlingen van groep 5 t/m 8 komen op bezoek op de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Ze leren hoe kaas gemaakt wordt door het zelf te doen. Wrongel, wei, stremsel, wat is dat? Na deze les weten de kinderen het. Ze maken het magische ­proces mee dat melk tot kaas omtovert. En ze leren nuttige feitjes over de koe en de geit, die de melk voor onze kaas leveren. Op de kaas­proeverij proeven ze verschillende soorten kaas. Wil jij met je klas ook een keer een kaasles volgen? Bekijk het volledige educatie-aanbod van Utrecht Natuurlijk hier.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten