Blijf op de hoogte!

Klimaatweek was een succes

Vorige week stond het Utrechtse klimaat centraal tijdens de Klimaatweek. De week zat bomvol duurzame activiteiten! Ben je benieuwd wat er zoal gebeurd is? We hebben een paar leuke hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Regenwoud in een potje

Op Steede Hoge Woerd maakten we tijdens de klimaatweek mini-regenwoudjes in een potje, samen met de kinderen van BSO Wijs Leidsche Rijn. Hierbij vroegen we ook de kinderen wat zij nodig hebben in hun eigen ecosysteem: “Planten, want die maken zuurstof. De Maan en Mars als er te weinig ruimte is op aarde. Fruit en sporten om gezond te blijven, en water om te drinken.”

 regenwoud

 

Elektriciteit

Ook experimenteerden we met elektriciteit. We wekten elektriciteit op met behulp van ballonnen, blikjes, aardappelen, citroenen, Volmeters, LED lampjes, krokodillenklemmen, koperen muntjes en zinken spijkers. Het resultaat? Rechtopstaande haren, ballonnen tovenarij en een aardappel- en citroen stroomkring mét brandend LED lampje.

elektriciteit2

 

Nieuwjaarsbijeenkomst Initiatief voor Klimaat

We sloten de week af met een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst. Verschillende initiatieven kwamen pitchen, een select gezelschap heeft een rondleiding gehad langs het duurzaamheidsspoor en het eerste aandeel van onze 100% groene kolen centrale is in ontvangst genomen door de voorzitter van Vrienden van het Máximapark.

Wil je meer weten over deze bijeenkomst en de initiatieven die kwamen pitchen? Bekijk het verslag hier.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten