Blijf op de hoogte!

Crowdfundingsactie: nieuwe konijnenheuvel op Griftsteede

Op 29 april is er vanuit onze Stadsboerderij Griftsteede een echte crowdfundingsactie gestart!

Met de crowdfundingsactie hopen we binnen een maand tijd een totaalbedrag van €4000 op te halen voor de realisatie van een nieuwe en natuurlijke buitenverblijfplaats voor onze konijnen en kippen. Benieuwd hoe de nieuwe konijnenheuvel eruit gaat zien? Bekijk dan hier onze geanimeerde video.

Waarom
Momenteel zitten onze konijnen en kippen in binnenhokken in onze dierenstal en komen ze alleen tijdens openingstijden van de stadsboerderij buiten. Dit betekent dat de konijnen en kippen het ritme van onze dierverzorgers volgen. Zo gaat bijvoorbeeld iedere dag het licht om 17.30 uur uit. Voor de konijnen betekent het ook iedere dag een reisje in een mand van het hok naar de wei en terug. Dat is iets wat wij graag anders zien in de nabije toekomst.

Daarom is het onze grote wens om een permanent buitenverblijf voor onze kippen en konijnen te realiseren in een van onze weides. Zo kunnen de dieren in een meer natuurlijke omgeving en ritme leven en bieden we al onze bezoekers een speelse manier om kennis te maken met de dieren. Een student van de HKU helpt ons bij de realisatie hiervan. Hij heeft verschillende ontwerpen gemaakt, waaruit er één is gekozen. Nog dit voorjaar hopen we te starten met de bouw, maar voordat het zover is zoeken nog naar fondsen, handjes en materialen om dit te realiseren. Wil jij ons meehelpen? Doe dan een mooie donatie.

Eregast bij het openingsfeest
Doneer je €5 of meer? Dan kun je een heerlijke kop koffie of een verkoelend ijsje afhalen bij onze koffiehoek op Griftsteede. Indien je €25 of meer doneert krijg je één lot. Tevens nodigen wij je als eregast uit bij het openingsfeest van de nieuwe konijnenheuvel in juni. Onder het genot van een hapje en drankje woon je alle feestelijke festiviteiten bij. Tijdens het openingsfeest worden de drie prijzen verloot onder de mensen met een lot. Maak kans op een spannende overnachting in de konijnenweide tijdens de Buurtcamping (weekend van 17/18 juli), loop een ochtend of middag mee met een van onze dierverzorgers of win een verrassingspakket vol met ecologische en lokale producten! Doneren kan hier.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten