locatiepagina 2021

 • Locatie
  locatiepagina 2021
  Straatnaam
  3881XP Utrecht
 • Openingstijden
  di t/m zo 10.00 - 17.00
 • Contact
Meer informatie

Steede Hoge Woerd

Ontdek Steede Hoge Woerd, de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd.

Loop tussen de dieren in de weiden, wandel met de ezels of ga aan de slag in de tuin. Voor kinderen en volwassenen organiseren wij hier het hele jaar door bijzondere activiteiten. 

Bezoek ook de oude perenboomgaard voor het Castellum: een mooie erfenis van de fruitkwekers die hier vroeger het landschap bepaalden. 

Bezoek de dieren

Bij Steede Hoge Woerd zijn verschillende dieren te vinden. Ga langs bij de ezels, varkens, koeien, schapen, kippen en bezoek de geitjes. Elke dinsdag t/m zondag kan je om 15.45 uur een van de dierenverzorgers opzoeken en meehelpen in de stallen of buiten in de weides. 

Kom spelen in de speeltuin

Op het terrein van Steede Hoge Woerd vind je een natuurlijke speeltuin. Kom klimmen, klauteren en spelen met het water en zand en ontdek onze vernieuwde waterloop. Een heerlijke plek voor jong en oud. 

Begeef je in de tuin

Mooie bloemen uit de pluktuin van Steede Hoge Woerd: daar word je nou vrolijk van! Pluk een bosje voor jezelf of samen met de kids. De pluktuin gaat weer open in het voorjaar 2021. Volg de pluktuin op Instagram voor de laatste updates. 

Boerderijwinkel en horeca

Bij Steede Hoge Woerd wordt er momenteel hard gewerkt aan het realiseren van een boerderijwinkel en horecapunt. Nog even geduld dus! In de tussentijd kan je al wel terecht bij onze kleine verkoophoek, waar we peren- en appelsap van fruit uit eigen boomgaard verkopen. Wanneer het seizoen het toelaat, hebben we bovendien een oogstkast op het erf staan, waar je met een QR-code zelf groenten en fruit kan afrekenen en meenemen.  Wil je weten op welke van onze locaties al wel boerderijwinkels en horecaplekken aanwezig zijn? Kijk dan hier.

Samenwerkingspartners

Vanuit Utrecht Natuurlijk werken we met ontzettend veel externe partijen samen. Zo werken we bij Steede Hoge Woerd met de lokale bijenvereniging, stichting Common Ground Two en stichting Reinaerde. Kijk op onze partnerpagina om alles te weten te komen over deze partners. 

Kinderzwerfboekenstation

Op Steede Hoge Woerd vind je een waar Kinderzwerfboekenstation. Je kunt hier je gelezen kinderboeken naartoe brengen en boeken meenemen om te lezen. Heb je nog oude boeken thuis? Breng ze hier naar toe! Er liggen stickers die je op je boek kunt plakken. Maak van je boek een echt zwerfboek!

Begeleid vrijwilligerswerk

Er is altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners die het leuk vinden om mensen in het werk te begeleiden. Er is intensieve begeleiding waarin deelnemers de gehele dag werken met een werkbegeleider of groepsleider. Er is ook minder intensieve begeleiding waarin de deelnemers meewerken met de medewerkers van Utrecht Natuurlijk en daarin op afspraak professioneel gecoacht worden door bijvoorbeeld trajectbegeleiders van de organisaties waarmee wij samenwerken. Lees hier meer.

Samen tuinieren

Op Steede Hoge Woerd worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd in het kader van samen tuinieren.
Meld je bijvoorbeeld aan voor:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van de activiteiten, ontwikkelingen en evenementen op onze locaties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.