Stadstuin Plutodreef

In Stadstuin Plutodreef tuinieren basisschoolleerlingen en buurtbewoners uit Utrecht Overvecht en Noordoost.
Meer informatie

Stadstuin Plutodreef

Stadstuin Plutodreef is een mooie, verborgen en groene tuin in Overvecht Zuid. Er zijn meerdere tuingroepen actief in de moestuinen. Daarnaast is er een bijenstal en wonen er een aantal kippen, die door een groep wijkbewoners worden verzorgd. In de boshoek, aan de rand van de tuin, zijn diverse plekken gemaakt waar vogels, egels en insecten goed kunnen vertoeven. Als het hek open staat, ben je van harte welkom om onze tuin te bezichtigen of te genieten van de rust en het groen.

Oogsttuin

In de oogsttuin van Stadstuin Plutodreef groeien verschillende soorten groenten en kruiden. De oogst wordt ingezet voor onze horeca en boerderijwinkels. De tuin wordt met veel passie en liefde onderhouden door diverse vrijwilligers.

Moestuin

Twee groepen wijkbewoners tuinieren regelmatig met elkaar op hun eigen, gemeenschappelijke moestuin bij Stadstuin Plutodreef 

Boerderijwinkels en terras

Op Stadstuin Plutodreef is geen boerderijwinkel of terras aanwezig. Wil je weten op welke van onze locaties wel boerderijwinkels en terrassen aanwezig zijn? Kijk dan hier.

Samenwerkingspartners

Vanuit Utrecht Natuurlijk werken we met veel externe partijen samen. Zo werken we op Stadstuin Plutodreef onder andere samen met de Tuinders en met de imker. Kijk op onze partnerpagina om alles te weten te komen over onze partners. 

tuinseizoen 2019

Wisselende activiteiten

Het hele jaar door worden er door Utrecht Natuurlijk verschillende groene activiteiten, lezingen, workshops en cursussen aangeboden voor jong en oud. Wil je weten welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden bij Stadstuin Plutodreef? Bekijk dan onze activiteitenkalender.

Vrijwilligerswerk

Er zijn een aantal vrijwilligers werkzaam op de tuin. We zoeken regelmatig mensen die mee willen helpen bij het onderhoud van de ecologsiche zone. Ook voor begeleiding bij lessen op de schooltuinen komen we vaak handen tekort. Wil je jouw bijdrage leveren als vrijwilliger bij ons op locatie? Vacatures voor vrijwilligers vind je op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Natuureducatie

Kinderen die natuurervaringen opdoen zijn (later) eerder bereid om duurzame keuzes te maken. Natuur heeft ook een positieve invloed op de gezondheid. Utrecht Natuurlijk helpt kinderen tijdens hun basisschoolcarrière deze ervaringen op te doen. Door verwondering over de natuur voelen leerlingen zich meer betrokken bij hun (natuurlijke) omgeving. Door onze programma’s voor de basisscholen krijgen kinderen inzicht in de samenhang in ecosystemen en kringlopen. Regelmatig zijn er basisschoolleerlingen uit de wijken Tuindorp en Overvecht Oost aanwezig. Vanaf het voorjaar tot aan de zomervakantie beleven, ontdekken en leren ze wekelijks op de tuin. Onder begeleiding van Utrecht Natuurlijk zaaien, verzorgen, oogsten en koken ze de lekkerste dingen.

Overzicht van faciliteiten op Stadstuin Plutodreef
  • Geen faciliteit gevonden