Blijf op de hoogte!

Stadstuin Plutodreef

In Stadstuin Plutodreef tuinieren basisschoolleerlingen en buurtbewoners uit Utrecht Overvecht en Noordoost.
Meer informatie

Stadstuin Plutodreef

Stadstuin Plutodreef is een mooie, verborgen en groene tuin in Overvecht Zuid. Er zijn meerdere tuingroepen actief in de moestuinen. Ook is er een bijenstal. In de boshoek, aan de rand van de tuin, zijn diverse plekken gemaakt waar vogels, egels en insecten goed kunnen vertoeven.

Als het hek open staat, ben je van harte welkom om onze tuin te bezichtigen, producten van de tuin te kopen of te genieten van de rust en het groen.

Productietuin

In de productietuin van Stadstuin Plutodreef groeien verschillende soorten groenten en kruiden. De oogst wordt op de tuin verkocht of gebruikt in onze horeca en andere boerderijwinkels. De tuin wordt met veel passie en liefde onderhouden door een groep vrijwilligers. Het hele jaar door kun je, wanneer de tuin open is, groenten en kruiden kopen tegen een kleine vergoeding. Wil je meer weten en leren over hoe je groenten moet verbouwen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de productietuin. Je bent een vast dagdeel beschikbaar. Samen met anderen onderhoud je de groenten en kruiden in de productietuin. Je oogst de groenten voor de verkoop. Na overleg kun je ook zelf wat oogsten. Je leert nieuwe mensen kennen en doet steeds meer kennis op over tuinieren. 

Tuinwinkel en -café

Bij Stadstuin Plutodreef is geen tuinwinkel of -café aanwezig. Tijdens de openingstijden en wanneer het hek open staat, kan je wel via de oogstkraam groenten en kruiden uit de tuin kopen. Bekijk hier een overzicht van onze andere locaties met boerderijwinkel en/of -café.

Samenwerkingspartners

Vanuit Utrecht Natuurlijk werken we met veel externe partijen samen. Zo werken we op Stadstuin Plutodreef onder andere samen met de Tuinders en met de imker. Kijk op onze partnerpagina om alles te weten te komen over onze partners.

tuinseizoen 2019

Wisselende activiteiten

Het hele jaar door worden er door Utrecht Natuurlijk verschillende groene activiteiten, lezingen, workshops en cursussen aangeboden voor jong en oud. Wil je weten welke activiteiten er binnenkort plaatsvinden bij Stadstuin Plutodreef? Bekijk dan onze activiteitenkalender.

(Begeleid) vrijwilligerswerk

Op maandagmorgen (9.30 – 12.30 uur) en donderdag middag (13.30 – 16.30 uur) werken we met een groep vrijwilligers bestaande uit buurtbewoners en mensen met een ondersteuningsvraag in de productietuin. Er zijn verschillende klussen te doen, van grote aanpakklussen tot kleinere lichte klussen. Zo kan je wieden in de moestuin, helpen bij het drogen van kruiden of stoelen maken voor in de stadstuin. Ook is er in overleg veel ruimte voor eigen initiatief.

Je kan hierbij aansluiten of op een eigen moment klussen oppakken. Heb je interesse en wil je eens komen ervaren wat er allemaal te doen is? Kom dan naar de tuin of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. De vacatures voor tuinvrijwilligers zijn te vinden op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Natuureducatie

Kinderen die natuurervaringen opdoen zijn (later) eerder bereid om duurzame keuzes te maken. Natuur heeft ook een positieve invloed op de gezondheid. Utrecht Natuurlijk helpt kinderen tijdens hun basisschoolcarrière deze ervaringen op te doen. Door verwondering over de natuur voelen leerlingen zich meer betrokken bij hun (natuurlijke) omgeving. Door onze programma’s voor de basisscholen krijgen kinderen inzicht in de samenhang in ecosystemen en kringlopen. Regelmatig zijn er basisschoolleerlingen uit de wijken Tuindorp en Overvecht Oost aanwezig. Vanaf het voorjaar tot aan de zomervakantie beleven, ontdekken en leren ze wekelijks op de tuin. Onder begeleiding van Utrecht Natuurlijk zaaien, verzorgen, oogsten en koken ze de lekkerste dingen.

Samen tuinieren

Op Stadstuin Plutodreef worden er verschillende activiteiten en projecten georganiseerd in het kader van samen tuinieren. Of je nou groene vingers hebt of niet, iedereen is welkom! Wil je weten welke activiteiten er de komende tijd plaatsvinden? Kijk dan op onze activiteitenpagina en ontdek het zelf.

Overzicht van faciliteiten op Stadstuin Plutodreef
  • Geen faciliteit gevonden