Blijf op de hoogte!

Maak jouw eigen en unieke geveltuin

In mei staat rondom het NK Tegelwippen het thema ‘geveltuinen’ centraal. Een onderwerp waar we bij Utrecht Natuurlijk alles vanaf weten!

Er verdwijnt steeds meer groen uit de stad. Hierdoor ontstaan er problemen met de warmte- en waterafvoer. Samen kunnen we dit voorkomen door de straten van Utrecht groener te maken. En dit kan al heel eenvoudig door een geveltuin voor jouw huis aan te leggen! Je kunt je geveltuin helemaal inrichten zoals je dat zelf wilt.


Hoe kies je de juiste planten?

Het kiezen van de juiste planten en bloemen kan best een lastige klus zijn bij de opstart van jouw geveltuin. Want, welke plant kan eigenlijk goed leven in de schaduw en welke bloemen houden juist van de zon? In onze geveltuinfolder geven wij je allemaal handige planten- en bloementips om jouw keuze te vergemakkelijken. Bovendien doorlopen we in de folder samen met jou het stappenplan voor het aanleggen van de geveltuin. Wil je nog dieper in de materie van de geveltuinen duiken? Schrijf je dan in voor onze online workshop ‘Inspiratie voor je geveltuintje’.


Alle voordelen op een rij, wanneer start jij?

Is warmte- en waterafvoer het enige voordeel van een geveltuin? Zeker niet! Een geveltuin brengt alle onderstaande voordelen met zich mee:

  • Insecten, vogels en andere kleine dieren vinden er beschutting en voedsel;
  • Planten in de geveltuin gebruiken het regenwater of houden het vast. Zo stroomt het niet weg naar bijvoorbeeld het riool;
  • Muurbeplanting biedt verkoeling in de zomer en zorgt voor warmte-isolatie in de winter;
  • Planten vangen fijnstof op en dat zorgt voor een schonere lucht;
  • Er is geen plek meer voor graffiti op de muren.

Veel succes met het aanleggen van jouw geveltuin!

 

NK Tegelwippen
30 maart is het NK Tegelwippen van start gegaan. Gemeenten door heel Nederland worden uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te wippen onder de slogan Heel Holland wipt! Ook Utrecht is van de partij. Kijk hier voor alle informatie over het NK Tegelwippen.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten