Blijf op de hoogte!

Meer dan 4.500 hartverwarmende reacties en handtekeningen

Donderdag 4 juli gingen we in het paars naar het stadhuis. We overhandigden de handtekeningen die we hebben opgehaald en de reacties die we hebben verzameld aan de gemeenteraad. Dat deden we samen met BOL Lunetten die ook een actie zijn gestart.

We waren met een groep van ongeveer 100 vrijwilligers, medewerkers en anderen die Utrecht Natuurlijk een warm hart toedragen, in het stadhuis. Er was een heel tof lawaaiprotest met gejoel, triangel, een opzwepende cajon en het zag paars.

Een bezoeker van Griftsteede droeg een prachtig lied voor over de stadsboerderijen en de dochter van een vrijwilliger op Stadstuin Zuilen vertelde over wat zij het leukst vindt om te doen op de tuin. Marije Okhuijsen had namens BOL Lunetten een heel mooi pleidooi voor het behoud van de stadsboerderijen en overhandigde de handtekeningen die BOL heeft opgehaald met de petitie in Lunetten.

Utrecht laat haar stem horen
Wij overhandigden de gemeenteraad 235 persoonlijke brieven en de handtekeningen die tot woensdag 3 juli waren opgehaald op de locaties en via de petitie van Utrecht Natuurlijk. In totaal werden meer dan 4.500 handtekeningen overhandigd.

Na afloop vertelden diverse gemeenteraadsleden en de wethouder dat ze erg onder de indruk zijn van deze actie en van de berichten en handtekeningen die zij hebben ontvangen. We hopen dat dit de gemeenteraad extra motiveert om met elkaar financiële dekking te vinden voor een oplossing waarmee Utrecht Natuurlijk alle locaties en de natuureducatie voor de stad kan behouden. 

De handtekeningen en reacties die we tot woensdagochtend 10 juli binnenkrijgen, sturen we samen met de petitie, op woensdag 10 juli naar de gemeenteraad. Op donderdag 11 juli neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de bezuinigingen.

Wat een energie en wat een positieve vibe hebben we met elkaar neergezet. Het is hartverwarmend om te voelen dat Utrecht haar stem laat horen voor Utrecht Natuurlijk!

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten