Natuurjaarkaart

Er leeft zo veel in de stad dat het ontdekken waard is. De Natuurjaarkaart is een platform waarop je exclusieve Utrechtse natuuraanbiedingen, -weetjes en -activiteiten kunt vinden.

Er is een maandelijkse nieuwsbrief waarvoor je je aan kunt melden en je kunt de Natuurjaarkaart volgen op Facebook en Instagram.

Heb je een Natuurjaarkaart op zadenpapier ontvangen?

Deze kun je planten! Zo verschijnt vanzelf een klein beetje Utrechtse natuur om van te genieten. Buiten kun je hem planten tussen mei en oktober, binnen in een pot kan het hele jaar. Je hoeft de kaart dus niet mee te nemen naar activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven?

Door je aan te melden voor de Natuurjaarkaart nieuwsbrief, of door ons te volgen op Facebook of Instagram, blijf je op de hoogte van alle activiteiten rondom de Utrechtse stadsnatuur.

Nieuwsbrief
  •  
    FLORON organiseert deze winter weer de Eindejaars Plantenjacht, midden in de winter. Van Kerst tot 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd..
  •  
    Vanavond delen we de eerste Natuurjaarkaarten uit tijdens de levende kerststal op Griftsteede en Castellum Hoge Woerd. De kaart zelf kun je planten en geeft je, met wat geduld, water,..

Over de Natuurjaarkaart

De Natuurjaarkaart is een initiatief van Utrecht Natuurlijk. Op deze manier willen we de Utrechtse stadsnatuur onder de aandacht brengen bij de bewoners van de stad Utrecht.

De Natuurjaarkaart is gemaakt van 100% biologisch en 100% afbreekbaar papier met milieuvriendelijke inkt.

Zo groeit het

  1. Maak het papier vochtig en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand.
  2. Dek het af met ongeveer 2 cm aarde.
  3. Geef elke dag wat water zodat het papier vochtig blijft en al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes.
  4. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.