Blijf op de hoogte!

Nieuw wetenschapsproject voor groep 7 & 8

Woensdag 22 april presenteert Utrecht Natuurlijk een nieuw educatief wetenschapsproject voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs op de Wetenschaps & Technologie Academie van de Universiteit Utrecht.

‘Wetenschap in een wc-rol, leren onderzoek doen met tuinkers’

Utrecht Natuurlijk ontwikkelde dit wetenschapsproject met het oog op de Wetenschaps- en Technologieleerlijn die vanaf 2020 verplicht is in het basisonderwijs. Het is een compact en concreet doe-het-zelf-project. In groepjes oefenen de leerlingen met het bedenken van een goede wetenschappelijke onderzoeksvraag en met het opzetten van een ‘eerlijk’ onderzoek. Het project is uit te voeren met eenvoudige materialen. Een workshop over het project is te volgen tijdens de Wetenschaps & Technologie Academie. Het wetenschapsproject is in zijn definitieve vorm beschikbaar in schooljaar 2015-2016.

Probeer het uit!

Wil je er al eerder mee werken?  Neem dan contact op met Selma Renting, adviseur natuur- en milieueducatie: selma.renting@utrechtnatuurlijk.nl Meer informatie over ons basisonderwijs programma vind je op de scholenpagina van deze website.

 

P1040857

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten