Blijf op de hoogte!

Nieuwe expositie ‘Griftpark, thuis in het park’

Van 13 juli t/m 29 augustus hangt er in de etalage van Stadsboerderij Griftsteede een nieuwe expositie genaamd ‘Griftpark, thuis in het park’.

De serie foto-impressies, gemaakt door de Utrechtse fotograaf Jet Helsloot, stelt de natuur in het park centraal en laat zien wat er in de loop der jaren is ontstaan.

Voor vele Utrechters en mensen van buiten de stad is het Griftpark een fijne plek om te ontspannen. Er wordt gesport, gespeeld, mensen ontmoeten elkaar, maken een wandeling, picknicken aan de rand van de vijver en varen of suppen over de Biltsche Grift. Het gebied heeft inmiddels een grote diversiteit gekregen. Bijzondere bomen, kronkelpaadjes, bloementuinen, waterpartijen, vogels en bijen zijn er allemaal te vinden.

Maar het Griftpark was niet altijd een groene oase. Het park dankt haar naam aan het riviertje de Biltsche Grift, dat vroeger de aanvoerroute was van de steenkolen van de gasfabrieken en de afvoerroute van het vuil. Voorheen was het Griftpark dan ook een vervuild gebied. Gezien dit verleden is het bijzonder dat er door de jaren heen zo’n mooi stukje natuur binnen de stadsgrenzen is ontstaan. Dat is dan ook wat Jet in deze serie laat zien. De expositie hangt binnen achter glas en is daardoor van buitenaf goed, veilig en van dichtbij te bekijken voor iedereen.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten