T/m 10 oktober expositie Griftsteede: Natuur in Glas

Van 31 augustus t/m 10 oktober hangt er in de etalage van Stadsboerderij Griftsteede een nieuwe expositie genaamd ‘Natuur in Glas’.

In de diverse en kleurrijke glas-in-lood werken van Arie van Essen spelen de natuur en techniek een belangrijke rol. Aldus Arie van Essen: ‘De natuur geeft de inspiratie en de techniek de uitvoering, waarbij glassoort, kleur en structuur in combinatie met licht en lichtval bepalend zijn.’

Na zijn pensionering heeft Arie van Essen een workshop “Glas-in-lood” gevolgd. Daarna heeft hij een aantal “Glas-in-lood” ramen gemaakt, waarbij de vormgeving een belangrijke rol speelt. Om meer detail aan te brengen in zijn werken, past hij de Tiffany-techniek toe. Hierin is er meer ruimte voor vrijheid in de vormgeving en kunnen kleinere details gerealiseerd worden.

De expositie hangt binnen achter glas en is daardoor van buitenaf goed, veilig en van dichtbij te bekijken voor iedereen.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten

Nieuws

Jaarverslag 2022

Ook in 2021 heeft Utrecht Natuurlijk niet stilgezeten. We nemen je graag mee terug naar een jaar vol ontwikkelingen middels het jaarverslag van 2021.

Lees verder »