Blijf op de hoogte!

NL Doet is geannuleerd ivm het coronavirus

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden wij het niet verantwoord om de geplande activiteiten de komende tijd door te laten gaan.

Op 13 en 14 maart is het weer tijd voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet! Ook op veel van onze Stadsboerderijen en – tuinen kun je lekker de handen uit de mouwen komen steken. 

Gagelsteede

Op Gagelsteede  ga je bij mooi weer diverse schuur- en schilderwerkzaamheden uitvoeren. De stallen hebben een nieuwe lik verf nodig en ook het buitenmeubilair is toe aan een nieuwe oliebeurt. Bij minder mooi weer zullen we de stal flink onder handen nemen en andere passende activiteiten aanbieden. Meer info.

Stadstuin Klopvaart

Op Stadstuin Klopvaart help je mee bij het uitzetten van de tuinen, snoeiwerkzaamheden en er gaan weer nieuwe planten de grond in. Op deze locatie hebben we geen slechtweer alternatief, dus zorg voor de juiste kleding. Meer info.

Koppelsteede

We gaan aan de slag in de siertuin van Koppelsteede. Hier staat een insectenhotel dat we gaan we opknappen. De siertuin is een mooie kleine tuin op onze stadsboerderij. Het is een aantrekkelijke plek voor bijen en insecten.  In het insectenhotel dat we gaan bouwen kunnen bijen en insecten hun eitjes leggen en overwinteren. Meer info.

Stadstuin Kanaalweg

Er gebeurt iets moois op Stadstuin Kanaalweg. Sinds drie jaar heeft Common Ground Two hier een groepstuin van, voor, door en met vluchtelingen en andere Utrechters. Twee keer per week wordt er naar hartenlust getuinierd. Groenten en kruiden kweken, wieden, water geven, de bloementuin inrichten; er is altijd iets leuks te doen. De tuin wordt dan ook steeds mooier. Tijdens NLdoet gaan we een klein terrasje aanleggen. Meer info.

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten