Blijf op de hoogte!

Onze vogels blijven nog even binnen!

Op een kinderboerderij/dierentuin in Rotterdam is op 14 november jl. H5 Vogelgriep bij eenden en een kip vastgesteld. Onze maatregelen zijn daarom aangescherpt.

.

Om verspreiding van Vogelgriep te voorkomen geldt er een landelijke afscherm- en ophokplicht.

De vogels op de Steedes van Utrecht Natuurlijk zijn gezond. Van het vogelgriepvirus worden mensen niet ziek. Onze Steedes zijn gewoon open voor publiek. Wij houden de vogels afgeschermd van wilde vogels en ook van onze bezoekers. Dit doen we door ze binnen in de hokken te laten. Wij voorkomen hiermee dat onze vogels besmet raken door vogels van buiten die het virus bij zich dragen.

Het gevolg is dat de stal van Koppelsteede dicht is. De kleine dierenstal van Eilandsteede is gesloten. De kippen van Steede Hoge Woerd zitten in een schuilstal en de volière is afgeschermd voor publiek.  Net als de volière bij Gagelsteede. Bij Griftsteede staat een tijdelijke wand in de dierenstal om de vogels apart te houden van de bezoekers en de andere dieren.

Op al onze Steedes worden voorlopig geen eieren verkocht.

Wij hopen dat het virus door de landelijke maatregelen snel wordt ingedamd en dat al onze vogels weer naar buiten kunnen.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten