Blijf op de hoogte!

Oogstweek Utrecht Natuurlijk van 20 t/m 27 september

Gezaaid, gewacht, gewied en geschoffeld. Slakken verjaagd en zomerstormen doorstaan. Bijna is het zover… de Oogstweek van Utrecht Natuurlijk. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Hieronder alvast een voorproefje van het programma.

Kom kijken, plukken en proeven!

Voor Steede Hoge Woerd valt de Oogstweek binnen de openingsmaand van Castellum Hoge Woerd. Extra feestelijk dus met op zondag 20 september een oogstfeest voor jong en oud, 23 september appelmoes maken en op zondag 27 september kun je er groenten leren wecken.

Op zondag 20 september zijn er ook oogstfeesten op Griftsteede, Stadstuin Klopvaart en Gagelsteede. Griftsteede combineert het met hun 16-jarige bestaan (nog meer feest!).

Op zondag 27 september staan de oogstfeesten Koppelsteede en Eilandsteede in de planning. Bezoek de oogstmarkt bij Koppelsteede! Of doe mee met de pannenkoekenspeurtocht. Oogst het graan voor jouw eigen pannenkoek een maal de graankorrels zelf tot meel.

Ook leerlingen proeven de nieuwe oogst.
Op alle locaties organiseren wij ‘Proef de herfst‘. Lessen voor leerlingen van het basisonderwijs.

Oogstfeest 2.0
Wil je meer weten over een oogstfeest 2.0? Doe dan op dinsdagavond 22 september mee met de brainstorm en maak samen met stadslandbouwers, ambtenaren en moestuinliefhebbers plannen voor een stadsbreed oogstfeest in 2016.

Partners in de stad
Rechtstreex, een nieuw initiatief in Utrecht, is op zoek naar uitgiftepunten voor lokale producten, zoals groente, fruit en zuivel. Zij organiseren in het kader van de Oogstweek een diner voor bewoners op één van de locaties van Utrecht Natuurlijk.

Binnenkort op de activiteitenkalender
Hou onze activiteitenkalender in de gaten. Hier vind je binnenkort alle informatie over het programma van de Oogstweek.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten