Blijf op de hoogte!

Peuters aan de moestuinbak!

Op veertien peutercentra van Spelenderwijs Utrecht gaan peuters moestuinieren. De komende weken worden op al deze centra moestuinbakken geplaatst. De peuters zullen daarna zelf hun eigen groenten en kruiden kweken in de bakken.

Peuters aan de slag met de moestuinbak

Groen en gezond

Tijdens het moestuinieren leren de peuters spelenderwijs allerlei nieuwe woorden. Ze leren de namen en onderdelen van de planten benoemen. Door zelf te zaaien, verzorgen en oogsten neemt bij de peuters de affiniteit voor groen en gezond eten toe. Ze beleven het hele proces van ontkiemen en groeien, oogsten en proeven. Ook maken ze kennis met de vogels, rupsen en vlinders die op de moestuinbakken afkomen. De peuters sluiten het tuinseizoen af met een oogstfeest samen met hun ouders en begeleiders.

Waardevolle samenwerking

Het moestuin project is een samenwerking tussen Utrecht Natuurlijk en Spelenderwijs Utrecht en is mogelijk gemaakt door medewerking van gemeente Utrecht en Albron. Op maandag 11 april was de officiële aftrap van het project. De betrokken organisaties vinden het allemaal belangrijk kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking te laten komen met de natuur, het buiten zijn en gezond eten en de invloed daarvan.
Peutermoestuinproject

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten