Blijf op de hoogte!

Peuters oogsten met wethouder

Wethouder Victor Everhardt ontmoet op donderdag 8 september de peuters van peutercentrum Spelenderwijs. Hij viert met hen de succesvolle oogst van de voorschoolse peutermoestuinen en zal met de peuters oogsten en proeven!

Rijke oogst in Peutermoestuinenproject

Aardappeloogst Peutermoestuinen

 

Op veertien voorschoolse locaties in Utrecht zijn peuters dit tuinseizoen aan de slag gegaan in hun eigen peutermoestuinen. Het Peutermoestuinenproject is een groot succes en zorgt voor een rijke oogst. Bij één peutermoestuin hebben kinderen al tien kilo aardappels geoogst. Ouders en pedagogisch medewerkers zijn enthousiast en kennis over gezond voedsel delen zij samen. De peuters leren hoe groenten heten, hoe ze groeien en vooral hoe ze smaken!

Het Peutermoestuinenproject is een samenwerkingsproject van Utrecht Natuurlijk en Spelenderwijs en is financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht Volksgezondheid en Albron

 

Victor Everhardt bezoekt moestuinproject

Victor Everhardt schilt aardappel met peuter.

Grote betrokkenheid bij Peutermoestuinenproject

Voor de zomervakantie stonden alle peutermoestuinen er prachtig bij. Toen kwam de zomervakantie. De vraag was: wie zorgt ervoor dat de planten in de moestuin de zomer overleven? Ouders, kinderen en leidsters zorgden ervoor dat planten water kregen en dat het onkruid werd gewied.

Makkelijkemoestuinproject

Wethouder Victor Everhardt  en peuters oogsten tomaten.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten