Blijf op de hoogte!

Project: Utrechtse wilde bijen & hommels

In opdracht van de stadsecologen van de gemeente Utrecht en i.s.m. de bijenvereniging Utrecht en omstreken hebben we het project ‘Gezocht: Utrechtse wilde bijen en hommels’ opgezet.

Opdracht: Breng Utrechters op de hoogte van bestaan van wilde bijen en hommels en vraag ze om waarnemingen te melden.

In opdracht van de stadsecologen van de gemeente Utrecht en i.s.m. de bijenvereniging Utrecht en omstreken zette we hiervoor het project ‘Gezocht: Utrechtse wilde bijen en hommels’ op.

We brachten bewoners op de hoogte van het bestaan van wilde bijen door diverse activiteiten op onze locaties te organiseren zoals wilde bijen dagen (met activiteiten voor jong en oud zoals een bijenhotel maken, bijtjes knutselen en een excursie), een kennismiddag voor de meer gevorderde bijenliefhebber en een fotoworkshop. Dit alles ondersteunt met een kleine tentoonstelling, een foto expositie, bijenhotels op onze locaties, een webpagina bijenstadutrecht.nl en informatief folder materiaal. Voor de specialistische kennis zochten we contact met de wilde bijen experts Arie Koster en Anne Jan Loonstra en imkers van de bijenvereniging.

Voor het melden van waarnemingen lanceerden we een facebookpagina, gmail en een Utrechtse waarnemingen.nl pagina. Met (lokale) persberichten, posters, flyers en via social media gaven we bekendheid aan het project.

Het project loopt nog. Voor een indruk van de resultaten kijk op: www.facebook.com/utrechtsewildebij of www.utrecht.nl/bij

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten