Blijf op de hoogte!

Samen meten, samen weten – Het Utrechtse water

We genieten allemaal van het water in onze stad. Maar wat is de kwaliteit van al dat Utrechtse water? Van vijvers, sloten en kanalen? Kun je iets zien in het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? De gemeente Utrecht onderzoekt dit graag samen met jou. Doe je mee?

De gemeente zoekt enthousiaste inwoners die tussen april en oktober een of meer wateren (vijvers, sloten, vaarten en kanalen) onder hun hoede nemen. Je hoeft geen expert te zijn en het vraagt slechts een uurtje tijd per maand. Tijdens je lunchpauze, een wandeling met de hond of op weg naar huis, kijk en noteer je hoe het water eruit ziet. Ligt er veel kroos op het water, zwerfvuil of zie je planten? Je leert er ook nog eens van. En je helpt de gemeente extra informatie over het water in de stad te verzamelen.

Mail de gemeente

Meld je aan door een e-mail te sturen naar meetonswater@utrecht.nl. Vermeld in de e-mail je naam en de locatie/wijk waar je zou willen meten (waar je woont, werkt of wandelt). Eind maart organiseert de gemeente een informatieavond en krijg je alles wat je nodig hebt.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten