Blijf op de hoogte!

Slot Waterweek met Singelswim

Supertrots zijn wij op onze collega’s Dieuwertje, Ellen, Everhard, Maarten, Peter, Tamira en Wilma. 1677 euro hebben zij opgehaald voor het goede doel: onderzoek naar de spierziekte FSHD.

Singelswim in schoon water

Met het zwemmen in de singel komt een langgekoesterde wens uit: zwemmen in schoon Singelwater.

Tijdens de eerste Waterweek werd het symposium “Wakker op water” gehouden.  Deelnemers van het symposium spraken toen de wens uit: om de kwaliteit van het water in onze singels en grachten zo te verbeteren dat Utrechters er in kunnen zwemmen.

De waterkwaliteit  in de singels is de afgelopen jaren gelukkig sterk verbeterd.  Goed genoeg om aan het slot van de tweede Waterweek op 19 juni de plons te wagen voor het goede doel.

Schoon water is heel belangrijk voor alle Utrechters en voor onze stadsnatuur. Utrecht Natuurlijk is dan ook blij met de goede kwaliteit van het singelwater en hoopt dat de Utrechtse waterkwaliteit ook in de toekomst goed blijft.

Inzameldoel dubbel gehaald

Het zwemteam van Utrecht Natuurlijk had zich een inzameldoel van 500 euro gesteld. De steun was boven verwachting. Het team heeft maar liefst 1677 euro ingezameld. Dit bedrag komt ten goede aan onderzoek naar de spierziekte FSHD.

Slot Waterweek

Met de Singelswim sluiten wij een succesvolle Waterweek af.

 

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten