Blijf op de hoogte!

Sociale tuinderij Stadstuin Food for Good viert 10-jarig jubileum

Dinsdag 6 juni viert Stadstuin Food for Good, een van de elf locaties van Utrecht Natuurlijk, haar 10-jarig jubileum. De stadstuin in Park Transwijk, middenin Kanaleneiland, is een sociale tuinderij. Onder vakkundige begeleiding werken vrijwilligers in de tuin en worden er groenten, fruit, kruiden en bloemen verbouwd voor de buurt. De oogst is bedoeld voor de moestuinders, verkoop op de tuin en op bestelling, waaronder groentepakketten aan de wijk. Zo voorziet Stadstuin Food for Good de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken en samenwerken.

Stadstuin Food for Good biedt een plek voor alle Utrechters die een veilige omgeving zoeken. Een omgeving waarin ze zelf de intensiteit van het sociale contact kunnen reguleren en waar nodig met ondersteuning de keuze kunnen maken tussen samenwerken en alleen werken.

Begeleid vrijwilligerswerk
De werkwijze van het begeleid vrijwilligerswerk op Stadstuin Food for Good is ontwikkeld door Stichting de Wending. Vanaf 2021 heeft Utrecht Natuurlijk het beheer van deze tuin overgenomen. Hiermee heeft de locatie een stevigere basis binnen een grotere maatschappelijke organisatie en is het aanbod en de Food for Good werkwijze voor meer Utrechters toegankelijk op diverse locaties van Utrecht Natuurlijk in de stad.

De deelnemers aan het begeleid vrijwilligerswerk worden in staat gesteld om met echt werk van toegevoegde waarde te zijn voor de bezoekers van de Utrecht Natuurlijk locaties, voor de natuur in de stad en dragen met hun werk bij aan de lokale voedselvoorziening en educatie over een belangrijk maatschappelijk doel; op een duurzame wijze zorgdragen voor onze aarde.

Feestelijk programma
Op dinsdag 6 juni viert Stadstuin Food for Good haar 10-jarig jubileum met een feestelijk programma op de tuin. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Geniet van de theeproeverij, haak aan bij een rondleiding op de tuin, leer meer over biologische stadslandbouw, luister naar de imker over de belangrijke rol van de bij rondom de voedselproductie en wandel mee met de ‘bomen kijk– en kennisroute’. Om 12.00 uur is er een officieel moment, in aanwezigheid van wethouder Linda Voortman.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten