Blijf op de hoogte!

Start campagne Zet Utrecht in bloei!

Op woensdag 23 september is de campagne ‘Zet Utrecht in Bloei!’ van start gegaan. Het startschot werd gegeven in de Dinkelstraat in Rivierenwijk waar bewoners drie boomspiegels aan hebben gelegd.

Met deze campagne willen Utrecht Natuurlijk, Stichting Guerrilla Gardeners en de gemeente Utrecht inwoners van Utrecht inspireren en activeren om tuinen aan te leggen in boomspiegels en zo Utrecht in bloei te zetten.

Bijna iedere straat in Utrecht heeft een stoep met daarin een rij bomen. De grond rond die bomen is de boomspiegel. Deze is soms door bewoners beplant en tot een tuintje gemaakt. Maar minstens even vaak nog is de grond kaal, en in een slecht geval ligt er zwerfvuil en hondenpoep. Inwoners van Utrecht kunnen een boomspiegel in hun buurt adopteren om hierin vervolgens een tuin aan te leggen met oog op biodiversiteit. Sommige inwoners van Utrecht weten dit, maar heel veel mensen ook niet. Utrecht Natuurlijk, Stichting Guerrilla Gardeners en de gemeente Utrecht willen hier verandering in aanbrengen.

Utrecht wil zoveel mogelijk groen in de stad. Groen zorgt namelijk voor een betere leefomgeving voor mens en dier. En een groene stad is een koele stad. Met Utrecht Natuurlijk, Guerilla Gardeners en onze inwoners zetten we met deze campagne weer een mooie stap om samen Utrecht groener te maken!
– Wethouder Kees Diepeveen (openbare ruimte)

De campagne ‘Zet Utrecht in Bloei’ loopt vanaf de start op 23 september tot eind oktober. Inwoners van Utrecht kunnen via de website www.zetutrechtinbloei.nl gratis zaadjes voor een boomspiegel aanvragen.

Heb je een boomspiegel op het oog dan kun je op de website zetutrechtinbloei.nl testen of deze geschikt is voor een tuin. Na officiële adoptie van de boomspiegel kun je bij de Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk gratis geschikte planten ophalen.

Een boomspiegeltuin is makkelijk aan te leggen. Zo verander je zo’n kale plek in een feestelijk boeket waar zowel bewoners als dieren zoals wilde bijen, vlinders en vogels blij van worden.
– Jenny van Guerrilla Gardeners

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten