Blijf op de hoogte!

Toekomstdromen voor bomen

Woensdagochtend 18 maart vieren leerlingen uit groep 5/6 van Jenaplanschool Wittevrouwen de Boomfeestdag met commissaris van de koning, de heer Van Beek bij Griftsteede van Utrecht Natuurlijk. Hierbij staan de bomen centraal.

Elke leerling krijgt een boomschijf van een zilverlinde uit het Griftpark. Deze linde was ziek en daarom planten de leerlingen tijdens boomfeestdag een gezonde nieuwe boom. Op de boomschijf schrijven en tekenen de leerlingen hun toekomstdroom of wens voor de nieuwe boom.

Woensdagochtend vroeg haalt Utrecht Natuurlijk de leerlingen op van school met paard en wagen. Zij rijden naar het Griftpark en ontmoeten daar de commissaris van de koning, de heer Van Beek.

Samen met de commissaris planten de leerlingen twee zilverlindes en een grove den in het Griftpark. De leerlingen vertellen over hun toekomstdromen en wensen voor de bomen. Daarna geven ze de bomen water en geven ze zo een goede start. Hun boomschijven timmeren zij op een totempaal. Deze totempaal vol toekomstdromen is daarna te bewonderen in de hal van Griftsteede.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten