Blijf op de hoogte!

Het tuinseizoen gaat van start!

De tuinen zijn er klaar voor. Op diverse Stadstuinen kun je binnenkort terecht om samen te moestuinieren. Wil je graag tuinieren in de stad, maar heb je zelf geen tuin of tuinier je liever samen dan alleen? Moestuinier dan met ons mee!

Het tuinseizoen bij Utrecht Natuurlijk start deze maand namelijk met een geheel andere invalshoek dan voorgaande jaren. Utrechters kunnen mee tuinieren op één van de negen stadstuinen. Er worden onder andere groentegewassen en bloemen geteeld en deelnemers doen gezamenlijk kennis op over duurzaam en lokaal tuinieren. Anders dan in voorgaande jaren kiest Utrecht Natuurlijk voor gemeenschappelijk tuinieren, om zo de tuinen toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk Utrechters, hen te inspireren om ook thuis duurzaam te tuinieren en om voedsel zoveel mogelijk lokaal en ecologisch te produceren en in te kopen.
 
Het aantal inwoners van Utrecht blijft groeien. Daarmee neemt de beschikbare grond om te tuinieren en te recreëren af. Daarom kiest Utrecht Natuurlijk dit jaar voor een zo groot mogelijke toegankelijkheid van de stadstuinen voor iedereen. Aldus directeur Rob Nillezen: ‘We nodigen alle Utrechters uit om vanaf dit jaar mee te tuinieren op één van onze stadstuinen. Sluit je aan en doe samen met andere wijkbewoners ervaring op met duurzaam ecologisch tuinieren. Wij staan open voor buurtinitiatieven, experimenten en goede ideeën. Ook Utrechters die niet bij ons tuinieren, kunnen kennismaken met de producten van onze tuinen. Een deel van de oogst wordt verkocht in onze boerderijwinkels.’


Hoe het in zijn werk gaat 

Vanaf maart kan je je aanmelden voor een gezamenlijk stuk stadstuin, genaamd Straattuin, bij Stadstuin Klopvaart, Stadstuin Zuilen of Steede Hoge Woerd. Met minimaal vier huishoudens krijgt jullie straat, buurt of vriendengroep dan samen zo’n 80m2 (moes)tuin ter beschikking om voor een langere periode mee aan de slag te gaan. Daarnaast worden er de komende maanden ook op de andere stadstuinen van Utrecht Natuurlijk diverse tuinprojecten en moestuincursussen georganiseerd. Voor alle activiteiten en aanmelden voor de gezamenlijk Straattuinen kan gekeken worden op de samen tuinieren pagina. 


Deelnemende Stadstuinen

De komende dagen worden de projecten en initiatieven op de verschillende locaties nog aangevuld. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan snel aan via de contactgegevens die bij de activiteit vermeld staan. Let op: Per project en initiatief is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten