[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Het regent steeds vaker en harder. En we bouwen Utrecht steeds voller met gebouwen, asfalt en betegelde tuinen. Bij hevige neerslag kan al dat regenwater geen kant op en veroorzaakt schade en overlast. Maar samen kunnen we onze stad waterproof maken. Dat doen we onder de naam ‘Waterproof030’. Want Waterproof030, dat zijn wij! Alle Utrechtse inwoners en ondernemers, de gemeente en Utrecht Natuurlijk. 

Veel Utrechters gaan aan de slag om de stad waterproof te maken. Ze halen stenen weg uit hun tuin, leggen geveltuintjes aan of ze gebruiken met de hele straat regentonnen waardoor er minder regenwater naar het riool stroomt. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9515″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Doe mee met Waterproof030! 

Hoe?  

 

Tips voor een watervriendelijke tuin

In een watervriendelijke tuin zijn meer planten te vinden dan stenen. Dit gaat wateroverlast tegen. Ook leven er meer dieren in je tuin die jouw tuin levendiger maken. Een groene tuin vraagt maar iets meer onderhoud dan een versteende tuin. En je hebt geen wateroverlast bij stevige regenbuien!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”9828″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Tips voor een watervriendelijk schoolplein 

Een watervriendelijk schoolplein is een combinatie tussen verharding en groen en verkleint de kans op wateroverlast. Ook is het plein uitdagender voor de kinderen. Ze leren omgaan met de natuur, ze leren over de verschillende diersoorten en leren omgaan met water. Ook kun je een watervriendelijk schoolplein gebruiken voor uiteenlopende lesprogramma’s.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Wij bieden je hulp 

Het opzetten van een nieuw initiatief is een intensief proces. Wij bieden hulp bij de verschillende stappen in dat proces. Denk bijvoorbeeld aan: scherpe doelen,  realistisch stappenplan, contacten met gemeente en andere betrokkenen, draagvlak of financiering. Ook kunnen we advies geven op welke wijze een watervriendelijk schoolplein geïntegreerd kan worden binnen lesprogramma’s .  

Wij helpen graag mee aan het slagen van jouw groene of blauwe initiatief.  

Geld nodig? 

Heb je financiële ondersteuning nodig voor je duurzame initiatief? Kijk hier hoe je dit aanvraagt bij de gemeente of bij Utrecht Natuurlijk 

Waterproof030 in 2017 

Waterproof030 is aanvullend op Operatie Steenbreek. Een landelijke campagne om mensen ertoe aan te zetten om hun omgeving waterbestendig te maken. Kijk op de website operatie steenbreek voor alle Utrechtse acties van afgelopen jaar. Deze variëren van een interactieve bijeenkomsten, het ontharden van parkeerplaatsen en vergroenen van straten.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”9524″][/vc_column][/vc_row]