Over onze vleesproducten

Op onze stadsboerderijen leren bezoekers over alle natuurlijke processen zoals de geboorte, het leven en de dood van de dieren en de relatie die de mens heeft met deze kringloop. Ook vertellen we over het dier als leverancier van voedsel en grondstoffen.

Bij Utrecht Natuurlijk laten we zien hoe dieren op een verantwoorde en kleinschalige wijze, met aandacht voor de waardigheid van het leven en dierenwelzijn, kunnen worden gehouden. We zijn open over de slacht van dieren en verkopen regelmatig vleesproducten van deze dieren. We laten onze bezoekers zien hoe dieren tot aan de slacht een goed leven kunnen leiden. Zo gaan de dieren op onze stadsboerderijen elke dag naar buiten en krijgen naast hun voer altijd vers hooi en stro. We laten zien dat aan vlees eten ook een leven van een dier voorafgaat. Door vlees te verkopen schetsen we een beeld van wat er nodig is om dierlijke producten te consumeren en helpen we onze bezoekers om betere keuzes te maken op het gebied van vleesconsumptie.

De productie van vlees is voor Utrecht Natuurlijk geen doel op zich, maar een logisch gevolg van het verantwoord houden van dieren en de educatie over verantwoorde veeteelt. Voor het verantwoord houden van dieren, moet een dier in staat zijn natuurlijk gedrag te vertonen. Het krijgen van nakomelingen is hier onderdeel van. Ook willen we Utrechters laten zien hoe je in een duurzaam veeteeltsysteem dieren op kleinschalige wijze kan houden voor vleesconsumptie. Bovendien maken we de keuze om ook in de stad met enige regelmaat de ontmoeting met jonge dieren mogelijk te maken, zodat onze bezoekers van dichtbij kennismaken met de cirkel van het leven.

Voor de slacht en de verwerking van het vlees werken we samen met een kleinschalige slachterij waarvan we weten dat de slacht en vleesverwerking op een verantwoorde wijze plaatsvindt. Wil je meer weten over onze vleesverkoop? Vraag het ons gerust.