Blijf op de hoogte!

Vier samen de oogst in Utrecht!

oogst

Over twee dagen beginnen de eerste Oogstfeesten! Na maanden van samenwerken op onze stadsboerderijen en stadstuinen is het tijd om de oogst binnen te halen en het tuinseizoen gezamenlijk af te sluiten. Met activiteiten voor het hele gezin vieren we daarom van 18 september t/m 2 oktober weer de jaarlijkse Oogstfeesten op meerdere locaties in de stad.

Op de stadsboerderijen en stadstuinen is tijdens de Oogstfeesten van alles te doen voor jong en oud. Kom smullen bij de oogstkramen, fiets een eigen sapje bij elkaar, volg interactieve workshops rondom het voedselbos en de bijenstal, geniet van een proeverij op de tuin, oogst eigen groenten, kom appels plukken en meer. Het volledige programma van alle locaties staat hieronder.

Stadsboerderij Eilandsteede (Kanaleneiland)
– Zondag 18 september
Maak onder andere een eigen zalf van goudsbloemen, doe mee met de geitenyoga, proef zoete baksels, biologisch boerenijs en zelfgemaakte bloemenmengsels, fiets een sapje bij elkaar, ga met de ezels aan de wandel en luister naar de zwoele klanken van de Band. Kom bovendien lokale groenten oogsten op Stadstuin Food for Good, die op nog geen twee minuten lopen van Eilandsteede afligt.

Stadstuin Kanaalweg (Oog in Al)
– Zondag 18 september
Struin langs de kraampjes met verse oogstpakketjes, tuinproducten en plantenstekjes, scoor een zelfgemaakte Flower Shower bruisbal met bloemen uit de tuin of schilder beroemde bloemen na. Kom daarnaast alles te weten over medicinale kruiden en verfplanten, bewonder de eerste bijenburcht van Utrecht, volg interactieve workshops rondom het voedselbos en de bijenstal en sluit de middag af met een tuinproeverij.

Stadsboerderij Griftsteede (Noordoost)
– Zondag 25 september
Kom insectenhapjes proeven en ontdek hoe deze worden gemaakt, bak broodjes met lisdoddemeel, maak bloemenboter of spannende hapjes voor de dieren, doe de klompentocht met groente en fruit, luister naar De Verhalenkweker en bezoek de poppenkastvoorstelling van Cassiopeia.

Stadstuin Plutodreef (Overvecht)
– Zondag 25 september
Geniet van een proeverij op de tuin, kom kruidenboter maken, raad het gewicht van de grootste pompoen, volg een workshop van De Tuinders en kom zelf oogsten.

Stadsboerderij Koppelsteede (Lunetten)
– Zondag 25 september
Kom lisdoddebroodjes bakken, appels plukken en persen, proef insectenhapjes en werk met de wol van onze schapen. Ook is er een grote oogstmarkt met lokale partners en streekproducten.

Steede Hoge Woerd (Leidsche Rijn)
– Zondag 2 oktober
Kom courgettes, pompoenen, aardappels, peterselie, bieslook en prei oogsten. Rooi daarnaast zelf een paar aardappels. Ze worden ter plekke in de foodtruck gebakken tot de allerlekkerste en meest verse frietjes.

Meer informatie over de Oogstfeesten.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten