Blijf op de hoogte!

Vijfhonderd blije kinderen bij Steede Hoge Woerd

Zondag 4 september jl. vond de eerste editie van het Uitfeest Leidsche Rijn plaats in Castellum Hoge Woerd. Zo’n vijfhonderd kinderen trotseerden het wisselvallige weer en namen deel aan de natuuractiviteiten van Steede Hoge Woerd.

Natuuractiviteiten voor kinderen tijdens eerste Uitfeest Leidsche Rijn

Tijdens het eerste de eerste Uitfeest-editie in Castellum waren er volop activiteiten voor jong en oud. Theater, museum en culturele organisaties presenteerden zich tijdens dit begin van het culturele seizoen. Veel kinderen genoten niet alleen van de swingende muziek en het aanstekelijke theater. Zij gingen ook  actief aan de slag met natuuractiviteiten van Steede Hoge Woerd.

Cookies uit het verleden

Bij kunstenaar Hans Houkes maakten kinderen stap voor stap hun eigen fossiel met dierafdrukken. Het was een stormachtig leuke workshop

 

Cookies

Kleinste theater Orikadabra

Bij theater Orikadabra van Marieke de Hoop werden kinderen heel intiem meegenomen in  de verbeeldingswereld van papier en natuur.

Orikadabra

 

Het diner van de uil

Bij de workshop ‘het diner van de uil’ leerden kinderen tijdens het braakballenpluizen wat een uil allemaal eet. Maar liefst 4 muizenkopjes kwamen tevoorschijn uit een braakbal. Braakballendeskundige Nico kan aan de botjes zien van welke muizensoort de botjes afkomstig zijn. Er werden veel woelmuizen gevonden!

Braakballen pluizen

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten