Blijf op de hoogte!

Waterweek start met droge voeten

Na een week van wateroverlast in Nederland begint zondag 12 juni de Waterweek tijdens het symposium Klimaatverandering Utrecht van GroenmoetjeDoen! Van zondag 12 t/m zondag 19 juni zijn er in de hele stad Waterweekactiviteiten te beleven.

Symposium Klimaatverandering in de stad

12 juni, 9.30-12.00 Castellum Hoge Woerd

GroenmoetjeDoen! vraagt middels het symposium ‘klimaatverandering in de stad‘ aandacht voor het actuele vraagstuk van wateroverlast. Deelnemers en sprekers van het symposium zitten hoog en droog in Castellum Hoge Woerd en bespreken de Utrechtse uitdagingen en oplossingen rondom klimaatverandering. Utrecht Natuurlijk roept alle Utrechters op om zelf de wateroverlast in de stad te beperken. Tijdens de actie Tegel eruit, groen erin lever je een tuintegel in bij Utrechtse steedes en ruil je ze voor gratis plantjes van Intratuin en zaden voor een bij-vriendelijke tuin.

Wijs met water aan de slag

Corrie Reijnhout (directeur Utrecht Natuurlijk) opent de Utrechtse Waterweek aan het einde van het symposium.  Zij geeft een voorproefje van het spetterende Waterweekprogramma. Daarna gaan op alle Steedes de Waterweekactiviteiten van start.

Spetterend Waterweekprogramma op alle Steedes
12 juni, 12.00-17.00 uur

Ontdek de Utrechtse onderwaterwereld tijdens deze landelijke slootjesdag. Bezoek het waterlaboratorium. Ga op jacht naar zoet en zuiver water. Pimp kraanwater tijdens de smaakworkshop. Bewonder de watertentoonstellingen en volg de workshop Wijs met water en ga aan de slag met petflessen, tuinslangen en rietjes.

De Waterweek is een samenwerking van Utrecht Natuurlijk met Doenja, Gemeente Utrecht, Gilde Utrecht, GroenmetjeDoen!, HDSR, Houtzaagmolen De Ster, IVN, Join the Pipe, Natuursprong, Natuurfotografen Utrecht, Singelswim, Water Natuurlijk, Wijk & co en Intratuin.

 

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten