Verrijk je wereld...
Wij brengen de natuur dichtbij en maken Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters.

Wisselexpositie Ate von Hes

In augustus, september en oktober exposeert Ate von Hes zijn “Nieuwe kunst van oude schilderijen” op het museumplatform van Castellum Hoge Woerd. Inclusief workshops “Ja, zo kan jij het ook” waar Ate je leert om nieuwe kunst van oude schilderijen te maken.

Bij Ate staat de gedachte centraal dat alles al een keer is gedaan en dat er misschien al genoeg kunst is. Dat leidde tot het idee om kunst te recyclen. Hij koopt olieverfschilderijen via Marktplaats of de Emmaus. Hij knapt ze op en vult ze aan. Zo krijgen afgedankte werken een nieuw leven. Deze gedachte sluit aan bij de missie van Utrecht Natuurlijk om de stad o.a. duurzamer te maken. De wisselexpositie is aangevuld met meubels van Emmaus Utrecht.

Bij de wisselexpositie geeft Ate twee workshops waarin hij deelnemers leert om zelf nieuwe kunst van oude schilderijen te maken op woensdag 18 september en dinsdag 22 oktober.

Ate Hes (Oostzaan, 1963) is zelfstandig beeldend kunstenaar en videomaker. Zijn schilderijen maakt hij onder de artiestennaam Ate von Hes. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarvoor werkte hij als constructiebankwerker, auto-beletteraar, ontwerper en DTP-er. Hij woont met zijn gezin in Vleuten.

De wisselexpositie is gratis te zien van augustus t/m 31 oktober 2019, van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Met dank aan Emmaus Utrecht.

Deel dit artikel:
Heb jij een nieuw duurzaam initiatief?
Wij staan klaar voor Utrechters met een duurzaam initiatief! Heb jij een goed idee voor de stad of voor jouw wijk op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid? Wij helpen je graag!
Neem direct contact op