Blijf op de hoogte!

Wisselexpositie Ate von Hes

Wisselexpositie Ate von Hes

Van augustus t/m november 2019 exposeert Ate von Hes zijn “Nieuwe kunst van oude schilderijen” op het museumplatform van Castellum Hoge Woerd. Inclusief workshops “Ja, zo kan jij het ook” waar Ate je leert om nieuwe kunst van oude schilderijen te maken.

Bij Ate staat de gedachte centraal dat alles al een keer is gedaan en dat er misschien al genoeg kunst is. Dat leidde tot het idee om kunst te recyclen. Hij koopt olieverfschilderijen via Marktplaats of de Emmaus. Hij knapt ze op en vult ze aan. Zo krijgen afgedankte werken een nieuw leven. Deze gedachte sluit aan bij de missie van Utrecht Natuurlijk om de stad o.a. duurzamer te maken. De wisselexpositie is aangevuld met meubels van Emmaus Utrecht.

Bij de wisselexpositie geeft Ate workshops waarin hij deelnemers leert om zelf nieuwe kunst van oude schilderijen te maken: woensdag 18 september, dinsdag 22 oktober en donderdag 14 november (’s avonds). Wilt u meedoen met een van de workshops? Er is beperkt plek dus geef u van tevoren op svp.

Ate Hes (Oostzaan, 1963) is zelfstandig beeldend kunstenaar en videomaker. Zijn schilderijen maakt hij onder de artiestennaam Ate von Hes. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarvoor werkte hij als constructiebankwerker, auto-beletteraar, ontwerper en DTP-er. Hij woont met zijn gezin in Vleuten.

De wisselexpositie is gratis te zien van augustus t/m 31 oktober 2019, van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Met dank aan Emmaus Utrecht.

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten