Young Climathon met middelbare scholieren

Sinds september loopt het Young Innovators programma van het kennis- en technologieplatform EIT Climate-KIC ook in Nederland. Partnerorganisatie Stichting Technotrend rolt dit programma uit. Het programma gaat over klimaatverandering en hoe je kan innoveren voor een circulaire economie en de energie transitie.

Young Climathon

Tijdens vier lessen en een Young Climathon stimuleren we middelbare scholieren om innovatief en ondernemend aan de slag te gaan met lokale klimaat uitdagingen. Utrecht Natuurlijk is ook actief betrokken! Tijdens de Young Climathon op 31 oktober denken scholieren teams mee over water adaptatie in bestaande wijken in Utrecht, geïnspireerd door het robuuste water opvang systeem in Leidsche Rijn.

Onze senior adviseur Jeroen Onck begeleidt de teams in hun plannen. Niet alleen tijdens de Young Climathons maar ook het Young Greenhouse programma. De gemotiveerde teams met de beste ideeën worden gecoacht om hun plannen echt uit te voeren.

Meer weten?

Ga naar Young Innovators en Stichting Technotrend

Deel dit bericht :

Gerelateerde berichten

Nieuws

Jaarverslag 2022

Ook in 2021 heeft Utrecht Natuurlijk niet stilgezeten. We nemen je graag mee terug naar een jaar vol ontwikkelingen middels het jaarverslag van 2021.

Lees verder »