Boerderijwinkels en horeca

Op veel van onze locaties is een boerderijwinkel en horecagelegenheid te vinden waar verse en lokale producten te koop zijn.
Bekijk hieronder per locatie wat er wordt aangeboden en kom zelf genieten.

Om openstelling van onze horecagelegenheden te kunnen garanderen zijn we afhankelijk van personeel. Lijkt het jou leuk om op een of meerdere van onze groene locaties te werken? Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina en reageer op de openstaande vacatures.

Stadsboerderij Griftsteede

Snuffel rond bij de boerderijkast op Griftsteede voor de lekkerste lokale producten, boeken en nog veel meer. Met een beetje geluk verkopen we eieren van onze kippen en is er verse honing te verkrijgen op het moment van jouw bezoek. Ook zijn er met enige regelmaat vleesproducten te verkrijgen. Bij de bar zijn onder andere thee, biologische koffie, bio sap, Tony Chocolonely chocolademelk, taart en koekjes te koop. De lunch serveren we tot 16.00 uur, wij bieden onder andere boerentosti’s aan. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

Stadsboerderij Koppelsteede

Op Koppelsteede is een boerderijwinkel en horeca te vinden. Kom langs bij de winkel voor groenten en fruit uit onze eigen tuin (seizoensgebonden) en honing van Utrechtse imkers. Ook verkopen we met regelmaat gekaarde wol van onze eigen schapen, vleesproducten en eieren van onze kippen. Een gedeelte van de oogst wordt verwerkt in zoete lekkernijen die je kan bestellen bij onze boerderijwinkel. Denk aan vegan gebak, cake, of chocolat-chip cookies uit eigen oven. Heerlijk in combinatie met een kopje koffie, thee of een bio sapje! De lunch serveren we tot 16.00 uur, wij bieden onder andere boerentosti’s aan. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

Stadsboerderij Gagelsteede

Op Gagelsteede hebben we een kleine boerderijwinkel waar je lekker kunt rondsnuffelen of neerploffen. Maak een praatje met een van onze vrijwilligers die de winkel runt en bestel een heerlijke cappuccino. Ook serveren we diverse taartjes. We werken samen met de bakkers van Taart, de taartenwinkel in wijk Oog in Al. Wanneer het seizoen het toelaat, hebben we een prachtige oogst te koop van Stadstuin Klopvaart en Voedseltuin Overvecht.

Openingstijden: dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Stadsboerderij Eilandsteede

Op Eilandsteede kun je genieten van verse koffie, taartjes en veel ander lokaal lekkers. Geniet op het terras met uitzicht over de dierenweides. De lunch serveren we tot 16.00 uur, wij bieden onder andere boerentosti’s aan. 

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

Stadsboerderij Steede Hoge Woerd

Op Steede Hoge Woerd kun je terecht bij onze oogst- en groentekar. Daar vind je heerlijke oogst van onze verse groenten, vers fruit en kruiden van het seizoen. Je kunt ter plekke afrekenen met iDeal of met contant geld. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.45 uur.

Stadstuin Zuilen​

Op Stadstuin Zuilen hebben we een echte theetuin. Je waant je daar voor even helemaal weg van de drukke stad. Kom in deze groene oase genieten en plof neer in de hangmat. Een divers aantal theesoorten maakt de keuze niet makkelijk. De lunch serveren we tot 16.00 uur, wij bieden onder andere boerentosti’s aan. Ook voor een verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje, workshops, vergaderingen, creatieve uitjes of praatsessies is deze plek uniek!

Openingstijden:
vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 
De theetuin op Stadstuin Zuilen is geopend van maart t/m oktober.

Overige locaties

Op woensdag, donderdag en vrijdag kan er verse oogst gekocht worden op Stadstuin Klopvaart.

Op Stadstuin Food for Good werken we aan de voorbereidingen voor de verkoop van verse producten. Op Kasteeltuin Nijevelt, Stadstuin Plutodreef, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Kanaalweg is nog geen boerderijwinkel of terras te vinden. 

Huurmogelijkheden

Het is mogelijk om een ruimte bij een van de vijf stadsboerderijen of in een van onze stadstuinen te huren. Met de boerderijwinkels op onze locaties kunnen wij ook voor de catering zorgen. Kijk voor alle mogelijkheden op de verhuurpagina.