Blijf op de hoogte!

Boerderijwinkels en horeca

Op veel van onze locaties is een boerderijwinkel en -café te vinden waar verse en lokale producten te koop zijn.
Bekijk hieronder per locatie wat er wordt aangeboden en kom zelf genieten.

Om de openstelling van onze horecagelegenheden te kunnen garanderen zijn we afhankelijk van personeel. Lijkt het jou leuk om op een of meerdere van onze groene locaties te werken? Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina en reageer op de openstaande vacatures.

Stadsboerderij Griftsteede

Snuffel rond bij de boerderijwinkel op Griftsteede voor de lekkerste lokale producten, boeken en nog veel meer. Met een beetje geluk verkopen we eieren van onze kippen en is er verse honing te verkrijgen op het moment van jouw bezoek. Ook zijn er met enige regelmaat vleesproducten te verkrijgen. In het boerderijcafé zijn onder andere thee, biologische koffie, bio sap, Tony Chocolonely chocolademelk, taart en koekjes te koop. De lunch serveren we tot 16.00 uur. We bieden onder andere boerentosti’s aan. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur.
Adres: Griftsteede, Van Swindenstraat 129, Utrecht

Stadsboerderij Koppelsteede

Op Koppelsteede is een boerderijwinkel en -café te vinden. Kom langs bij de winkel voor groenten en fruit uit onze eigen tuin (seizoensgebonden) en honing van Utrechtse imkers. Ook verkopen we met regelmaat gekaarde wol van onze eigen schapen, vleesproducten en eieren van onze kippen. Een gedeelte van de oogst wordt verwerkt in zoete lekkernijen die je kan bestellen in ons boerderijcafé. Denk aan vegan gebak, cake, of chocolat-chip cookies uit eigen oven. Heerlijk in combinatie met een kopje koffie, thee of een bio sapje! De lunch serveren we tot 16.00 uur. We bieden onder andere boerentosti’s aan. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur.
Adres: Koppelsteede, Koppeldijk 115, Utrecht

Stadsboerderij Gagelsteede

Op Gagelsteede hebben we een kleine boerderijwinkel en -café waar je lekker kunt rondsnuffelen of neerploffen. Maak een praatje met een van onze vrijwilligers en bestel een heerlijke cappuccino. Ook serveren we diverse taartjes. We werken samen met de bakkers van Taart, de taartenwinkel in wijk Oog in Al. Wanneer het seizoen het toelaat, hebben we een prachtige oogst te koop van Stadstuin Klopvaart en Voedseltuin Overvecht.

Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.30 uur.
Adres: Gagelsteede, Gangesdreef 7a, Utrecht

We kunnen de openingstijden op Gagelsteede niet garanderen. Wil je het zeker weten? Bel dan even.

Stadsboerderij Eilandsteede

Op Eilandsteede kun je in onze boerderijwinkel en -café genieten van verse koffie, taartjes en veel ander lokaal lekkers. Geniet op het terras met uitzicht over de dierenweides. De lunch serveren we tot 16.00 uur. We bieden onder andere boerentosti’s aan. 

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur.
Adres: Eilandsteede, Vreugdenhillaan 31, Utrecht

Stadsboerderij Steede Hoge Woerd

Op Steede Hoge Woerd hebben we nog geen boerderijwinkel en -café. Wel kan je terecht bij onze oogst- en groentekar. Daar vind je heerlijke oogst van onze verse groenten, vers fruit en kruiden van het seizoen. Je kunt ter plekke afrekenen met iDeal of met contant geld. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.45 uur.
Adres: Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern

Stadstuin Zuilen​

Op Stadstuin Zuilen hebben we een echt tuincafé. Je waant je daar voor even helemaal weg van de drukke stad. Kom in deze groene oase genieten en plof neer in de hangmat. Een divers aantal theesoorten maakt de keuze niet makkelijk. De lunch serveren we tot 16.00 uur. We bieden onder andere boerentosti’s aan. Ook voor een verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje, workshops, vergaderingen, creatieve uitjes of praatsessies is deze plek uniek!

Openingstijden:
vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Adres: Stadstuin Zuilen, Daalseweg 150/150A, Utrecht

Het tuincafé is geopend van april t/m oktober. In de overige maanden is de stadstuin te bezoeken op vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Overige locaties

Op Stadstuin Klopvaart koop je op woensdag, donderdag en vrijdag verse oogst uit de tuin. Op Stadstuin Food for Good werken we aan de voorbereidingen voor de verkoop van verse producten.

Op Kasteeltuin Nijevelt, Stadstuin Plutodreef, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Kanaalweg is nog geen tuinwinkel en/of -café aanwezig.

Huurmogelijkheden

Het is mogelijk om een ruimte bij een van de vijf stadsboerderijen of in een van onze stadstuinen te huren. Met de boerderijwinkels op onze locaties kunnen wij ook voor de catering zorgen. Kijk voor alle mogelijkheden op de verhuurpagina.