Blijf op de hoogte!

Stage lopen bij Utrecht Natuurlijk

We leren van elkaar

Bij Utrecht Natuurlijk vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge professionals en van elkaar te leren. Daarom werken we het hele jaar door met verschillende stagiaires die onze locatieteams, met een grote diversiteit aan vakspecialisten, versterken. Heb jij een liefde voor stadsnatuur, dieren of het verbouwen van voedsel en ben je op zoek naar een stageplek? Ontdek op deze pagina welke mogelijkheden wij bieden en neem contact op met de bijbehorende contactpersoon. Wie weet versterk jij binnenkort het team van Utrecht Natuurlijk met jouw kennis en enthousiasme. 

Zit jouw gewenste stage(plek) er niet tussen? Stuur dan een mail naar Utrecht Natuurlijk. We kijken samen naar de mogelijkheden.

Mbo, hbo of universiteit

Doe waardevolle en inspirerende werkervaring op bij Utrecht Natuurlijk tijdens jouw stage. Of het nu gaat om een maatschappelijke, praktijkgerichte of onderzoeksstage. We zijn regelmatig op zoek naar een verrijking van onze teams. 

Team Programma

Kom jij op een van onze stadsboerderijen als programmamaker meewerken? Als programmamaker van Utrecht Natuurlijk zet jij je, samen met een kundig en divers team van professionals, in voor een groen en gezond Utrecht. Hiervoor programmeren wij op onze stadsboerderijen en -tuinen mooie, educatieve activiteiten. Voor jong en oud, nieuwe in het groen en vergevorderde.  

Denk aan het organiseren van een moestuincursus of een Lente- of Oogstfeest, het opzetten en begeleiden van vakantieprogramma’s of het ontwikkelen van educatief materiaal voor op de locatie. Het hele proces van het ophalen van de vraag tot het opleveren van een eindproduct komt aan bod. Uiteraard met alle ruimte voor eigen initiatief, inbreng en interesse. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar Maarten van Deursen, Hoofd Programma.  

Team Communicatie

De communicatieafdeling van Utrecht Natuurlijk is vaak op zoek naar derde- of vierdejaars hbo-/wo-studenten die de afdeling voor een periode van vier tot vijf maanden versterken met hun kennis en inzet. Volg jij een opleiding in de richting van Marketing of Communicatie en ben je op zoek naar een afwisselende meewerkstage of een opdracht voor een afstudeeronderzoek? Bekijk dan de openstaande vacature en stuur een mail naar Team Communicatie.

Team Dierverzorgers

Volg jij een mbo of hbo dier gerelateerde opleiding? Tijdens jouw stage bij Utrecht Natuurlijk krijg je de mogelijkheid om te leren over dierverzorging en het managen van een kinderboerderij. Wij staan open voor verbetervoorstellen en het uitvoeren van eventuele onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek op het gebied van dierenwelzijn of biodiversiteit. Heb je interesse? Laat het weten via het aanmeldformulierOp Stagemarkt.nl kan je ook kijken voor openstaande stagevacatures en vind je gedetailleerde informatie over de locaties en onze CREBO nummers. 

Team Spelen

In de speeltuinen van Stadsboerderij Eilandsteede en Griftsteede wordt buiten en binnen naar hartenlust gespeeld. We zorgen voor verschillende activiteiten, een veilige speeltuin en een veilig sociaal klimaat. 

Wil jij in de praktijk meemaken hoe dat er achter de schermen aan toe gaat en zoek je een uitdagende omgeving waarin je kan leren hoe je activiteiten organiseert en uitvoert? Stuur dan een mail naar Maaike Peltenburg, vakgroepcoördinator Spelen. 

Maatschappelijke stage

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je bij ons aan de slag voor de invulling van jouw maatschappelijke stage of vakstage? Dat kan bij ons op het gebied van natuur en milieu. Je kunt stagelopen bij de stadsboerderijen en de stadstuinen. Bij een maatschappelijke stage werk je bijvoorbeeld in de dierverzorging, sta je het publiek te woord of assisteer je bij een van de vele lessen voor basisscholen. Neem contact op met de locatie waar jij je maatschappelijke stage wilt uitvoeren.