Exposities

Regelmatig zijn er exposities te bewonderen op de locaties van Utrecht Natuurlijk. Het thema heeft altijd een link met de natuur. Laat je verwonderen!
Bekijk hieronder welke exposities er momenteel te bezoeken zijn.

In schoolvakanties (regio Midden) zijn de exposities ook te bezoeken op maandag. Je bent welkom van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bewoonster Jet Hidding draagt een zaailing van de Catalpa (trompetboom) in de Oude Kerkstraat een warm hart toe.

Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad

expositie van het kunst-groenproject in Griftsteede

Van dinsdag 1 augustus t/m zondag 1 oktober zie je op Stadsboerderij Griftsteede de reizende expositie ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ waar een bijzonder en langlopend kunst-groenproject aan vast zit. Het project haalt de spontaan opgekomen zaailingen van bomen en heesters uit hun anonimiteit door ze onder de aandacht te brengen als een waardevolle toevoeging in de stedelijke vergroening. Op verschillende manieren biedt het project aan de bewoners van de stad Utrecht de mogelijkheid om actief te participeren in deze vorm van vergroening van de stad. Kijk op toevalliggroen.nl voor meer informatie over dit kunstproject.

Te zien: van dinsdag 1 augustus t/m zondag 1 oktober 
Waar: Stadsboerderij Griftsteede
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (gratis toegankelijk)

Binnenkort

Poëtische Blauwdruk van de Natuur

Op het expositieplatform van Castellum Hoge Woerd is van woensdag 4 oktober 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 de expositie Poëtische Blauwdruk van de Natuur te zien. In de Poëtische Blauwdruk van de Natuur bundelen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert hun creativiteit.

In een workshop maak je als deelnemer kennis met de magische techniek van de blauwdruk. Tijdens de workshop word je stap voor stap begeleid. Jacolien leert je hoe je blauwdrukken maakt en onder leiding van Suzanne doorloop je een creatief schrijfproces. Ervaring is niet nodig.

De expositie toont de werken van alle deelnemers van de workshops, aangevuld met werken van Jacolien en Suzanne.

Op de speciale pagina over Poëtische Blauwdruk van de Natuur lees je meer over dit project en vind je alle informatie over de workshops.

Te zien: van woensdag 4 oktober t/m zondag 7 januari 2024
Waar: expositieplatform van Steede Hoge Woerd, in de foyer van het Castellum Hoge Woerd
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (gratis toegankelijk)

Lees achtergrondinformatie over voorgaande exposities

In 2022 vond de expositie Compostkleding plaats op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn. In deze expositie zag je hoe we anders met onze kleding om kunnen gaan. Hoe kan kleding bijdragen aan een groene, leefbare stad? Lees meer over de expositie op de speciale pagina.